Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
lasagne_liggend
Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
  • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
  • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
  • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
  • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
  • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
  • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
  • Snij de mozzarella in plakken
  • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
  • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
  • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

Buon appetito

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spaanse courgettestamppot met chorizo

courgettestamp
Spaanse courgettestamppot met chorizo
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
courgettestamp
Spaanse courgettestamppot met chorizo
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Giet ze af en stoom ze droog
  • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
  • Pel en snipper de ui en de knoflook
  • Snijd de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
  • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
  • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
  • Voeg het courgette mengsel toe
  • Goed doorroeren niet meer pureren

Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

  • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
  • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
  • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
  • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
  • Voeg het sap van een limoen toe
  • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
  • Voeg een beetje versgemalen peper toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vegan Macaroni

vegan_macaroni
Vegan Macaroni
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
vegan_macaroni
Vegan Macaroni
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
  • Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
  • Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
  • Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
  • Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
  • Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
  • Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice