Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
  • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
  • Voeg de volgende ingrediënten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
  • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
  • Schep de appelstukjes door de rode kool
  • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
  • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
  • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Jachtschotel met rundvlees

Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Jachtschotel met rundvlees
Jachtschotel met rundvlees
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in dobbelstenen.
  • Pel en snipper de uien.
  • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
  • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
  • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
  • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
  • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
  • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
  • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
  • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
  • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
  • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
  • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice