Noordzee vissoep

Vissoep
Noordzee vissoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Vissoep
Noordzee vissoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kabeljauwfilet en heilbotfilet in stukjes
  • Snij de prei in ringen
  • Snij de ui in ringen
  • Snij de knoflook in plakjes
  • Bak de ui en de knoflook in een beetje olijfolie in de soeppan
  • Voeg 2 liter water toe
  • Voeg de prei toe en breng het geheel aan de kook
  • Als de prei gaar is kunnen de gezeefde tomaten worden toegevoegd, ik pureer ze van te voren met een staafmixer
  • Voeg de kabeljauw, heilbotfilet en krabsticks toe en laat de soep circa 10 minuten heel zachtjes koken
  • Voeg de witte wijn toe
  • Roer de garnalen erdoor en warm ze nog circa 2 minuten mee
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kabeljauw uit de oven

kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
kabeljauwoven
Kabeljauw uit de oven
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de worteltjes in dikke plakken en kook ze in een laagje water 8 minuten. Afgieten en mengen met 1 el margarine.
  • Halveer de kerstomaatjes.
  • Vet de ovenvaste schaal in met 1 el margarine. Leg de kabeljauw in het midden van de schaal. Schep de worteltjes, de olijven en de kerstomaatjes er omheen. Strooi er wat peper en eventueel wat zout over en schep de groenten door elkaar. Dek de schaal af, zet deze in de oven en laat de vis en groenten in ca. 25 minuten gaar worden.
  • Kook ondertussen de krieltjes in een laagje water in ca. 10 minuten gaar. Afgieten. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven. Schep de bieslookroomsaus over de groenten. Verdeel de vis en groenten aan tafel over 4 borden. Schep de krielaardappeltjes erbij.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kabeljauwquiche met groene asperges

kabeljauwquiche
Kabeljauwquiche met groene asperges
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
kabeljauwquiche
Kabeljauwquiche met groene asperges
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Snijd de vis in stukken, bestrooi met peper en zout en verdeel het over de vorm
  • Verdeel de zeevruchten cocktail over de vis
  • Voeg 6 groene groene asperges toe
  • Snijd de chorizo in blokjes en verdeel het over de vis
  • Verdeel de 2 overgebleven asperges in stukjes over het gerecht
  • Klop de eieren los met de slagroom, het paprikapoeder, de peper en het zout
  • Schenk in de vorm en strooi de olijven erover
  • Bak 45 minuten
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)

vlielandvisschotel
Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
vlielandvisschotel
Flylânske fiskskûtel (Vlielandse visschotel)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Beboter een ovenvaste schaal
  • Doe de aardappelplakjes erin
  • Leg hierop de visfilets, mosselen en uienringen
  • Strooi er zout en peper over
  • Leg hier en daar een klontje boter
  • Besprenkel alles met citroensap
  • Zet de schotel in de oven en laat in ongeveer 30 minuten gaar worden
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pittige Siciliaanse visschotel

Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

romige visschotel
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
romige visschotel
Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
  • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
  • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
  • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
  • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
  • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
  • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
  • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
  • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice