Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Speculoos cake

speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
speculooscake
Speculoos cake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Mix de boter en de suiker romig
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot ze zijn opgenomen
  • Voeg het bakmeel, kaneel en kruidnagel tegelijk toe en mix tot je de droge ingrediënten niet meer ziet
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en spatel ze door het beslag
  • Stort de helft van het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm
  • Verdeel de helft van de speculoospasta met theelepels in veegjes over het beslag, roer het er een klein beetje doorheen
  • Schep de rest van het beslag in de vorm en verdeel er de resterende speculoospasta over/door
  • Verdeel nog wat extra koekkruimels over de cake
  • Bak de cake in circa 1 uur op 170 graden gaar en mooi bruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appel-wortelkoekjes

    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    appel-wortelkoekjes
    Appel-wortelkoekjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng het rijstmeel, de havermout en de kaneel in een middelgrote kom
  • Maak een kuiltje in de middelgrote kom en doe daar het appelmoesmengsel in
  • Meng alles goed door elkaar
  • Bekleed een bakblik of plaat met bakpapier, drop bolletjes ter grote van een theelepel op het blik of de plaat
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin
  • Houdbaarheid

    • Deze beloningen zijn ongeveer 3 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rode kool op grootmoeders wijze

    Rode kool op grootmoeders wijze
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Rode kool op grootmoeders wijze
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
    • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
    • Voeg de volgende ingrediënten toe:
      1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
    • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
    • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
    • Schep de appelstukjes door de rode kool
    • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
    • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
    • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
    • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Appelmoes

    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Appelmoes
    Appelmoes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Begin met het schillen van de appels en verwijder de rotte plekken, butsen e.d.
    • BSnijd de appels dan door de helft en daarna nog 1 keer door de helft
    • BIn elk stuk zit een beetje klokhuis snij dit er uit
    • BSnijd de stukken daarna in kleinere stukjes
    • BDoe de stukjes in de pan en voeg het water circa 20ml er bij
    • BZet het fornuis op de hoogste stand tot het water kookt
    • BGelijk als het water kookt zet de warmtebron dan op lager zodat het geheel zachtjes blijft koken
    • BVoeg de citroensap toe
    • BLeg nu het deksel een beetje schuin op de pan zodat de appelmoes niet overkookt
    • BLaat het geheel zachtjes pruttelen
    • BDoe er nu wat kaneel bij naar smaak proef dus even voordat je er teveel in gooit
    • BRoer het geheel regelmatig door. Wordt de Appelmoes te dik voeg er dan een beetje water bij naar smaak
    • BHaal de pan van het fornuis en pureer het geheel met een staafmixer
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rabarber

    Rabarber
    Rabarber
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Rabarber
    Rabarber
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de rabarber, met heel weinig water, in een pan met een deksel er op in 10 – 15 minuten gaar
    • Roer 150 gram suiker door de rabarber
    • Breng de rabarber verder op smaak met suiker en bind de rabarber (al roerend en kokend) met de verkruimelde beschuiten
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
    • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
    • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
    • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
    • Daarna uit laten lekken in een vergiet
    • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
    • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
    • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
    • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
    • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
    • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
    • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Afrikaanse stoofpot

    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Afrikaanse stoofpot
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel de uien en snijd in grove stukken en pel en snijd de knoflook
    • Schil de pompoen en snijd de pompoen in gelijke stukken
    • Schil de stengels bleekselderij en snijd ze in halve maantjes
    • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder circa 2 minuten
    • Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee
    • Voeg de bleekselderij toe, schenk de gezeefde tomaten en de bouillon erbij en laat met deksel op de pan circa 5 minuten koken
    • Rooster het amandelschaafsel op een middelhoog vuur goudbruin
    • Halveer de dadels en pluk en hak de koriander
    • Voeg de witte bonen, linzen en dadels toe aan de pan met pompoen en kook het geheel 5 minuten door
    • Voeg het amandelschaafsel en de koriander toe en meng alles goed
    • Breng het gerecht op smaak met wat zout en versgemalen peper
    • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over de borden en garneer met wat koriander
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice