Vitello Tonnato

Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pureer de tonijn en de mayonaise met een staafmixer, breng dit op smaak met citroensap peper en zout.
  • Voeg eventueel 2 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
  • Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
  • Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met kappertjes, de rest van de rucola en peper.
  • Lekker met brood.

Tip:
De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Farfalle met venkel & blauwe kaas

fafallemet venkel
Farfalle met venkel & blauwe kaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
fafallemet venkel
Farfalle met venkel & blauwe kaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui 13 minuten op middelhoog vuur
  • Schep regelmatig om, voeg de laatste 3 minuten de knoflook toe
  • Snijd ondertussen de onderkant van de venkel en een stukje van de bovenkant, halveer en verwijder de kern
  • Snijd in reepjes
  • Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de venkel, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur, schep regelmatig om
  • Snijd ondertussen de kaas in stukjes
  • Voeg de melk en 2/3 van de kaas bij de gebakken venkel en laat de kaas al roerend smelten
  • Giet de pasta af
  • Meng door de venkel-kaassaus en schep 2/3 van de kappertjes en 2 eetlepels van het kappertjes vocht erdoor
  • Verdeel de gebakken ui, de rest van de kaas en de kappertjes erover en serveer direct
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pittige Siciliaanse visschotel

Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice