Bospaddenstoelensoep (romig)

Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
  • Snij ze in dunne plakjes
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
  • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
  • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
  • Zorg dat het mengsel glad blijft
  • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
  • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
  • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
  • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
  • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
  • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
  • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Aardappel truffeltaartjes

Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Aardappel truffeltaartjes
Aardappel truffeltaartjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 175°
  • Schil de aardappels en snijdt ze in hele dunne plakjes
  • In een kom de slagroom met melk en twee eierdooiers mengen
  • De truffelolie erdoor mengen en de geraspte kaas
  • Eventueel wat zout en peper toevoegen
  • De champignons in mooie plakjes snijden

Bereidingswijze

  • De aardappelschijfjes in de kom met het kaas-roommengsel omscheppen, zodat elk plakje met vocht bedekt is
  • De aardappels over muffinvorm verdelen
  • De rest van het roommengsel over de aardappels schenken
  • Op elk vormpje wat champignons leggen
  • De aardappelgratin in het midden van de oven in ca. 30 min. bakken
  • Uit oven nemen, en met aluminiumfolie afdekken
  • Hierna nog 30 minuten ( afgedekt met aluminiumfolie) in oven verwarmen
  • Even laten afkoelen voor het serveren en met behulp van een lepel de aardappeltaartjes voorzichtig uit de muffinvorm scheppen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice