Bloemkool-kerrieschotel

bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
  • Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
  • Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
  • Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
  • Meng alles tot een geheel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
  • Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
  • Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
  • Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
  • Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
  • Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

    koolhydraatarm
    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    koolhydraatarm
    Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
    Print Recipe
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2-3 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
    • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
    • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
    • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
    • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
    • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
    • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
    • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
    • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
    • De ovenschotel is nu klaar!

     

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Salade met garnalen en sinaasappel

    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
    • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
    • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
    • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
    • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
    • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stokbrood met kruidenboter

    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Leg de roomboter de ochtend voordat u het gaat maken uit de koelkast, zodat het lekker zacht kan worden
    • Prak met een vork de roomboter
    • Haal het laagje van de knoflook eraf en pers de knoflook met de knoflook fijn in de roomboter
    • Voeg de fijngesneden bieslook toe
    • Voeg de basilicum kruiden toe
    • Voeg de paprika- en kerriepoeder toe
    • Prak met een vork alles goed door elkaar
    • Snij de stokbrood in plakjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde eieren

    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de eieren in circa 10 minuten hard
    • Spoel ze af onder koud water zodat ze schrikken
    • Pel de eieren en snijd ze doormidden
    • Haal het eigeel met een vorkje of mesje er uit en doe dit in een kommetje
    • Prak dit met een vork zo fijn mogelijk
    • Voeg de mayonaise, de yoghurt, de margarine toe en meng het geheel goed
    • Meng de paprikapoeder en de kerriepoeder erdoor heen
    • Garneer met verse bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s Kipstoofschotel

    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
    • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
    • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
    • Doe de drumsticks erbij en schud
    • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
    • Schep het uit de pan op een bord
    • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
    • Schep de prei erdoor, dan de champignons
    • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
    • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
    • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
    • Roer de crème fraîche erdoor
    • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
    • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
    • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
    • Proef op zout en peper
    • Strooi de rest van de peterselie erover

    Lekker met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knolselderij gratin

    knolselderijgratin
    Knolselderij gratin
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    knolselderijgratin
    Knolselderij gratin
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en de knolselderij
    • Snij in stukjes en kook samen gaar in een pan met een bodempje water met zout
    • Stamp tot een smeuïge puree met de melk, mosterd, roomboter, kerriepoeder en een beetje peper en zout
    • Schep in een lage ovenschaal
    • Bestrooi met de geraspte kaas
    • Verwarm een paar minuten onder de gril
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Palingsalade met citroendressing

    palingsalade
    Palingsalade met citroendressing
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    palingsalade
    Palingsalade met citroendressing
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snijd de paling filet in stukjes van circa 1 centimeter
    • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren
    • Hussel de sla met de stukjes paling en de radijs
    • Verdeel de salade over de borden
    • Meng het citroensap met de suiker, de olie, de yoghurt, het kerriepoeder, een snufje zout en peper
    • Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover
    • Bak eventueel krieltjes goud bruin, of serveer de salade meet warme toast, dan wordt het een lunchgerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice