Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Oosters gemarineerde varkenshaas

varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
varkenshaas
Oosters gemarineerde varkenshaas
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng in een afsluitbare bak of schaal de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes
  • Leg de varkenshaas in de marinade en laat en paar uur afgesloten marineren in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Haal de varkenshaas uit de marinade en leg in een ovenschaal (marinade bewaren)
  • Laat het vlees in de oven in ca. 25 minuten gaar worden
  • Draai de varkenshaas halverwege om
  • Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing
  • Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus
  • Neem de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes
  • Leg de plakjes op een schaal en besprenkel met de ingekookte marinade
  • Garneer met in ringetjes gesneden lente uitjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Tomatensoep op grootmoederswijze

    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Tomatensoep op grootmoederswijze
    Print Recipe
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    >8 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. En wat zout en peper. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast
    • Draai de soepballetjes
    • Leg de schenkel in de soeppan met 4 liter water en voeg de kruidenbuiltjes toe, breng het aan de kook
    • Na 15 minuten koken de soepballetjes toevoegen
    • Laat de bouillon in totaal minimaal 1 uur koken
    • Was de tomaten. Verwijder de harde kern en pitjes en snijd de tomaten in stukjes
    • Schil de winterpeen en snijd in blokjes
    • Was de bleekselderij en snijd in plakjes
    • Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes
    • Schep nu de schenkel en de soepballetjes uit de bouillon in een schaal en dek af met folie
    • Zeef de bouillon, voeg 3 liter extra water toe en breng het weer aan de kook
    • Voeg nu de blokjes winterpeen, de plakjes bleekselderij, de knoflook teentjes en de gesnipperde ui toe
    • Laat dit 15 minuten koken en voeg dan de ontvelde tomaten en de gezeefde tomaten toe
    • Laat nog eens 10 minuten zachtjes koken en pureer het dan (helemaal of deels) met de staafmixer
    • Voeg de tomatenpuree toe
    • Voeg 3 pakken Honing tomatensoep en 1 pak Honig vermicellisoep toe
    • Voeg 1 eetlepel suiker en 4 eetlepels ketjap manis toe
    • Breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper
    • Doe de balletjes in de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese tomatensoep

    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de winterpenen in kleine blokjes
    • Snij de preien in ringen
    • Snij de uien in ringen
    • Snij de knoflook in dunne plakjes
    • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
    • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
    • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
    • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
    • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
    • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
    • Voeg de prei en de wortelen toe
    • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
    • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
    • Voeg de ui en knoflook weer toe
    • Pureer de tomaten met een staafmixer
    • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
    • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
    • Blijf de soep goed roeren
    • Voeg de taugé toe
    • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
    • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Friet daging smoor met sajoer boontjes

    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Daging smoor

    • Snijd het vlees in reepjes
    • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
    • Neem het vlees uit de pan
    • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
    • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
    • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
    • Doe het vlees terug in de pan
    • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
    • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
    • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

    Bereidingswijze Sajoer boontjes

    • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
    • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
    • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
    • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
    • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
    • Serveer beide gerechten met friet

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegan Macaroni

    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
    • Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
    • Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
    • Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
    • Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
    • Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
    • Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Rijst, groente en gegrilde zalm

    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    gegrildezalm
    Rijst, groente en gegrilde zalm
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Zet een flinke pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Zet ook een wat kleinere kookpan met een laagje water op het vuur voor de groenten.
    • Verwarm vast een wok op laag vuur zodat deze goed warm wordt en doe hetzelfde met de grillpan. Heb je deze niet dan grill je de zalm in een flinke koekenpan.
    • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat deze daarna van het vuur af droogstomen. Ik had zilvervliesrijst die 25 minuten moest koken, in de tussentijd bereidde ik de rest van de ingrediënten.
    • Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukjes. Maak de bospeen schoon en snijd ook deze in kleine stukjes. Kook de stukjes stronk en de stukjes bospeen ongeveer vijf minuten, voeg na vijf minuten de roosjes toe en kook nog drie minuten mee. Laat uitlekken in een vergiet en bewaar voor zo.
    • Borstel eventueel de cantharellen schoon en snijd de harde onderkant van de steel. Snijd de cantharellen vervolgens in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak goed fijn. Verhit een scheutje wokolie in de wok en roerbak de cantharellen met een de knoflook en scheut sojasaus en een snufje vijfkruidenpoeder tot ze slinken en mooi bruin worden, dit duurt ongeveer vijf minuten.
    • Voeg de uitgelekte broccoli en bospeen toe. Doe er wat sojasaus, ketjap, een snufje vijfkruidenpoeder en een theelepel sesamzaadjes bij en verwarm op laag vuur. Schep regelmatig om tot de zalm bereid is.
    • Smeer intussen de zalm aan beide kanten in met olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Leg de zalm op de hete grillpan en zet het vuur wat hoger, grill de zalm drie minuten en besprenkel de bovenkant vast met wat honing en sesamzaadjes. Draai de zalm om en grill nog twee minuten.
    • Schep de rijst op de borden, schep de roergebakken groenten erover of ernaast en leg de gegrilde zalmmoten erbij. Sprenkel eventueel nog wat ketjap over de rijst en de zalm en klaar is je maaltijd.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice