Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kipsalon

    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 200 graden.
    • Laat de aardappelen zacht voorkoken (10 minuten )
    • Snijd de kipfilet in reepjes en doe de kruiden erbij naar smaak
    • Doe dan de aardappeltjes in een ovenschaal, kip eroverheen en dan de kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten
    • De sla, komkommer etc. daarna vlak voor het opdienen toevoegen

    Bereidingswijze knoflooksaus

    • Griekse yoghurt
    • 3 knoflookteentjes
    • bieslook
    • Goed door elkaar roeren!

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met kip en spinazie

    Ovenschotel met kip en spinazie
    Ovenschotel met kip en spinazie
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ovenschotel met kip en spinazie
    Ovenschotel met kip en spinazie
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Laat de spinazie ontdooien
    • Kook de aardappels in de magnetron of in een pan met water, beetgaar
    • Verwarm de oven op 175 graden
    • Verhit de olie in een pan en voeg de kip toe
    • Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout
    • Als de kip rondom gebakken is, voeg je de champignons en de ui toe en bak dit mee
    • Laat de spinazie goed uitlekken en schep hem daarna door de kip en champignons
    • Bak de kip en groente al roerend nog een paar minuten zodat wat van het vocht kan verdampen
    • Schep daarna ook de aardappels er door
    • Roer de crème fraîche door het aardappel-kip mengsel
    • Proef of er eventueel nog een beetje peper of zout doorheen mag
    • Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de kaas
    • Bak de ovenschotel ongeveer 30 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip shoarma ovenschotel

    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
    • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
    • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
    • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
    • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
    • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
    • Dek af met de aardappelpuree
    • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice