Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel kip pesto

    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
    • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
    • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
    • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
    • Tip:

      Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice