Kip tetrazzini

tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
tetrazzini
Kip tetrazzini
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
100 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructie op de verpakking
  • Giet af en hussel om met 1 eetlepel boter; zet apart
  • Blancheer in een pannetjes de wortel- en selderijstukjes en voeg de laatste minuten de plakjes champignons toe
  • Giet af en zet apart
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Smelt voor de saus de boter in een ruime pan op laag vuur
  • Voeg bloem, zout en peper toe
  • Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dik is en borrelt
  • Verwarm al roerend nog 1 minuut en neem dan van het vuur
  • Klop er de kippenbouillon en de volle melk door en zet terug op het vuur
  • Breng het mengsel aan de kook en blijf steeds roeren
  • Neem van het vuur zodra het mengsel in begint te dikken - dit gebeurt ongeveer 1-2 minuten nadat het aan de kook is gekomen
  • Schep er de spaghetti, wortel, selderij en champignons door en doe het mengsel over in een ruime ovenschaal
  • Bestrooi het met de kaas en bak in de oven in 30 minuten goudbruin
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aspergesoep

    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knoflooksoep

    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
    • Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
    • Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
    • Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
    • Snipper 2 grote uien
    • Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
    • Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
    • Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
    • Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
    • Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
    • Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
    • Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
    • Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
    • Opdienen met geroosterd brood
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wortelsoep met spekjes, geitenkaas en tijm

    wortelsoep
    Wortelsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    wortelsoep
    Wortelsoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de gesnipperde ui en in plakjes gesneden knoflook samen met de olijfolie in een pan met een dikke bodem
    • Zet op laag vuur en fruit de ui voor 5 minuten
    • Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes / stukjes
    • Voeg ze aan het uimengsel toe en bak 7 minuten mee
    • Voeg dan de kippenbouillon toe en laat 20 minuten op laag vuur zachtjes koken
    • Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekreepjes knapperig
    • En verkruimel de geitenkaas
    • Pureer de soep mooi glad
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Schep in kommen of borden en verdeel de spekjes, geitenkaas en verse tijmblaadjes erover
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koolraap, appel & varkenshaas

    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    koolraap
    Koolraap, appel & varkenshaas
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
    • Schil de koolraap en snijd in blokjes
    • Schil de appel en snijd in blokjes
    • Snipper de sjalot fijn
    • Kook de aardappelen ongeveer 20 minuten in licht gezouten water en giet ze af
    • 1 eetlepel boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten bruin, kruid het met peper en zout
    • Laat nog 20 minuten verder afgedekt garen op een zacht vuur
    • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de koolraap 3 minuten
    • Voeg de stukjes appel toe en blus met 2 dl bouillon, kruid met peper, zout en tijm
    • Laat 10 minuten sudderen op een laag vuur
    • Haal de varkenshaas uit de pan en houd het warm, voeg de sjalot toe en overgiet met de rest van de bouillon
    • Schraap de braadresten los en laat inkoken tot de sjalotten gaar zijn

    Serveren

    • Snij de varkenhaas in schuine sneetjes en verdeel over de borden
    • Verdeel het groente mengsel over de borden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Jambalaya

    janmbalaya2
    Jambalaya
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    janmbalaya2
    Jambalaya
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Pel en snijd de knoflook
    • Snijd de stengels bleekselderij, paprika’s, bosuien, ham, chorizo en tomaten in stukjes
    • Verhit de olie in een pan en voeg de bloem toe
    • Roer de bloem door de olie en bak dit op matig vuur al omscheppend in circa 10 minuten donkerbruin en gaar
    • Voeg de bleekselderij, paprika’s, bosuien en knoflook toe en bak even mee
    • Voeg de ham, chorizo, tomaten en de rijst toe en roer het goed door elkaar
    • Blus af met de kippenbouillon
    • Voeg de cajunkruiden toe en laat de jambalaya circa 25 minuten afgedekt pruttelen op laag vuur tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen
    • Schep de garnalen door de jambalaya en warm even goed door
    • Breng op smaak met wat tabasco
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Friet daging smoor met sajoer boontjes

    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Daging smoor

    • Snijd het vlees in reepjes
    • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
    • Neem het vlees uit de pan
    • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
    • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
    • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
    • Doe het vlees terug in de pan
    • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
    • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
    • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

    Bereidingswijze Sajoer boontjes

    • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
    • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
    • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
    • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
    • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
    • Serveer beide gerechten met friet

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice