Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tom Kha Kai (maaltijdsoep)

TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
  • Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
  • Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
  • Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
  • Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
  • Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
  • Verwarm het geheel nog 1 minuut
  • Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
  • Garneer met de overgebleven lente uitjes
  • Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
  • Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
  • Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kerriemosselen

kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Mango pudding

    Mangopudding
    Mango pudding
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Mangopudding
    Mango pudding
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Week de gelatineblaadjes 5-10 minuten in koud water
    • Pureer ondertussen het vruchtvlees van de mango's
    • Verwarm op laag vuur de mango puree, kokosmelk, suiker en zout in een sauspan
    • Doe vervolgens al roerend 1 voor 1 de uitgeknepen gelatineblaadjes erin
    • Roer totdat alles is opgelost
    • Verdeel het mengsel over de vormpjes of glazen
    • Laat deze eerst op het aanrecht afkoelen, prik luchtbelletjes door met een prikker
    • Dek de vormpjes hierna af met plasticfolie en zet die voor minstens 2 uur in de koelkast om de mango pudding verder te laten opstijven
    • Serveren met kokosroom en verse mangostukjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    White Christmas Margaritas

    White Christmas Margaritas
    White Christmas Margaritas
    Print Recipe
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    White Christmas Margaritas
    White Christmas Margaritas
    Print Recipe
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    7 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Doe de kokosmelk, het limoensap en het ijs in de blender
    • Blend tot een gladde massa
    • Maak de rand van het glas plakkerig door er een partje limoen langs te halen
    • Dip de rand van het glas in de suiker
    • Doe het drankje in het glas en garneer het af met de muntblaadjes, de cranberries en een stukje limoen
    • Toch alcohol toevoegen? Voeg “triple sec” en tequila toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Friet daging smoor met sajoer boontjes

    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Daging smoor

    • Snijd het vlees in reepjes
    • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
    • Neem het vlees uit de pan
    • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
    • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
    • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
    • Doe het vlees terug in de pan
    • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
    • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
    • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

    Bereidingswijze Sajoer boontjes

    • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
    • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
    • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
    • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
    • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
    • Serveer beide gerechten met friet

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst

    currykikkererwten
    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    currykikkererwten
    Curry met kikkererwten, kokosmelk en rijst
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de rijst in ruim water in 8 minuten gaar
    • Giet af en laat met de deksel op de pan 15 minuten staan
    • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken
    • Verhit de olie in een wok en fruit de boemboe 2 minuten
    • Voeg de roerbakmix toe en roerbak 2 minuten mee
    • Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en breng aan de kook
    • Laat 10 minuten op laag vuur koken
    • Schep regelmatig om
    • Breng op smaak met peper en eventueel zout
    • Serveer de curry met de rijst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice