Kerriemosselen

kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
kerriemosselen
Kerriemosselen
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediƫnten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice