Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoofpeer met gorgonzola

    stoofpeergorgonzola
    Stoofpeer met gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    stoofpeergorgonzola
    Stoofpeer met gorgonzola
    Print Recipe
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    12 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • In een koekenpan zonder vet verhit je de plakjes pancetta en bak je ze krokant
  • Laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Neem een kom erbij en doe hierin de gorgonzola en de room en prak het geheel
  • Verwarm 20 seconden in de magnetron zodat de kaas een beetje vloeibaar wordt
  • Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes
  • Neem de amuse lepels erbij en schep hierop eerst wat zachte gorgonzola op
  • Vul de amuse lepels verder af met de stukjes peer, een beetje cranberrysaus en kruimel er de pancetta over
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Aspergesoep

    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesoep
    Aspergesoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de asperges in stukken
  • Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water
  • Hak de sjalotjes fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan
  • Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen
  • Giet de asperges af en vang al het kookvocht op
  • Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges
  • Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan
  • Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges in stukken toe
  • Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe
  • Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep
  • Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knoflooksoep

    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
    • Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
    • Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
    • Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
    • Snipper 2 grote uien
    • Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
    • Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
    • Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
    • Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
    • Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
    • Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
    • Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
    • Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
    • Opdienen met geroosterd brood
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Groningse Mosterdsoep

    Groningse Mosterdsoep
    Groningse Mosterdsoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Groningse Mosterdsoep
    Groningse Mosterdsoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekblokjes uit zonder boter of olie, tot ze verkleuren en krokant zijn
    • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur
    • Laat de boter zachtjes smelten
    • Voeg, terwijl je blijft roeren de bloem toe
    • Laat de bloem enkele minuten garen op een laag vuur
    • Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren (eventueel met een garde als er wat klontjes inzitten)
    • Breng het geheel nu aan de kook en voeg de mosterd en de room toe
    • Laat het nog even doorwarmen, maar zeker niet meer koken
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Serveer met uitgebakken spekjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettesoep met zalmsnippers

    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
    • Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
    • Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
    • Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
    • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
    • Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
    • Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
    • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
    • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
    • Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
    • Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw

    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de worteltjes en snijd ze in stukjes
    • Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de worteltjes toe
    • Doe de bouillon erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is
    • Borstel de champignons schoon en halveer ze
    • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin
    • Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe
    • Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken
    • Maak op smaak met peper en zout
    • Snipper de bieslook fij en strooi dit over de worteltjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoemp

    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en halveer ze
    • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
    • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
    • Bak ondertussen de spekjes krokant.
    • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
    • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
    • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
    • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
    • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel

    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    romige visschotel
    Romige kabeljauw-broccoli ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de boter in de steelpan en fruit hier de ui in aan
    • Doe de bloem erbij en bak die een minuutje mee
    • Roer dan de melk en de room erdoor en breng voorzichtig aan de kook
    • Als het gaat binden voeg dan de peper en zout naar smaak toe en hou het even apart
    • Leg de helft van de aardappelschijfjes overlappend op de bodem van de ovenschaal
    • De Kabeljauw, broccoli, tomaatjes en de helft van de kaas door de roomsaus mengen en schep dit over de aardappelschijfjes
    • Dek dit af met de overige aardappelschijfjes en strooi het restant kaas eroverheen
    • Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (180 graden), zo’n 30 minuten tot de gratin mooi goudbruin en gaar is
    • Haal het uit de oven, laat een minuutje uitdampen en deze heerlijke visschotel kan op tafel
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice