Stoofpeertjes cake met pecannoten

Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Stoofpeertjes-cake-met-pecannoten2
Stoofpeertjes cake met pecannoten
Print Recipe
Porties
1 cake
Porties
1 cake
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Vet de cake vorm lichtjes in en bekleed de bodem en de lange zijden met bakpapier, dan blijft de cake niet aan de vorm plakken en kun je het er na afloop makkelijker uithalen
  • Doe de bloem, suiker, zout, bakpoeder en koekkruiden in een kom en meng/klop deze goed door elkaar
  • Roer/klop er dan de vloeibare roomboter, de eieren en de yoghurt doorheen
  • Zorg dat een glad beslag ontstaat
  • Voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Weer goed mengen/kloppen
  • Als laatste heel voorzichtig de blokjes stoofpeer door het beslag mengen
  • Pas op dat ze niet stuk gaan
  • Schep het beslag in de cakevorm en plaats deze in de oven
  • Bak de stoofpeertjes cake met pecannoten in ongeveer 60 á 65 minuten goudbruin
  • Laat de stoofpeertjes cake met pecannoten in de vorm afkoelen, want dan droogt deze minder uit
  • Haal de cake dan uit de vorm en snijd het in plakken
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hazenrugfilet met cranberrysaus

hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
  • Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
  • Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Verhit in een koekenpan de boter
  • Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
  • Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
  • Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
  • Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
  • Serveer met de saus
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice