Pommes Duchesse

pommesduchesse
Pommes Duchesse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
pommesduchesse
Pommes Duchesse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 graden
  • Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stamppot rode biet met gehaktballen

    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze stamppot

    • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
    • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
    • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
    • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
    • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
    • Stamp de aardappels fijn
    • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
    • Breng op smaak met peper en zout

    Bereidingswijze gehaktballen

    • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
    • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
    • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
    • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
    • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
    • Blus de jus met water af
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip shoarma ovenschotel

    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
    • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
    • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
    • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
    • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
    • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
    • Dek af met de aardappelpuree
    • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettestamppot met gerookte makreel

    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken
    • De courgettes wassen en in stukjes snijden
    • De paprika schoonmaken en in blokjes snijden
    • In koekenpan 2 el vloeibare margarine verhitten en de courgettes 5 minuten bakken
    • De paprika toevoegen en 3 minuten meebakken
    • De gerookte makreel fileren en in stukken snijden
    • De aardappels afgieten en met de pureestamper de aardappels fijnmaken
    • De rest van de vloeibare margarine toevoegen
    • Het grootste deel van de courgette, paprika en de helft van gerookte makreel erdoor scheppen
    • De stamppot met zout en peper op smaak brengen
    • Met de rest van de courgette, paprika en de gerookte makreel garneren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice