Bloemkool ovenschotel met kip

bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
bloemkoolovenschotelkip
Bloemkool ovenschotel met kip
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese koolstamppot met ananas

    Chinese koolstamppot met ananas
    Chinese koolstamppot met ananas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chinese koolstamppot met ananas
    Chinese koolstamppot met ananas
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar
    • Snijd de ananas in stukjes
    • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking
    • Giet de aardappelen af en stamp ze met de margarine tot een smeuïge puree
    • Schep de Chinese kool erdoor en laat het op een laag vuur goed doorwarmen
    • Bak intussen de spekjes uit
    • Schep de spekjes en de ananas door de stamppot en maak deze op smaak met peper en zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Jachtschotel met rundvlees

    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snijd het vlees in dobbelstenen.
    • Pel en snipper de uien.
    • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
    • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
    • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
    • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
    • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
    • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
    • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
    • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
    • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
    • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
    • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Venkelstamppot met spekjes en tomaat

    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Venkelstamppot
    Venkelstamppot met spekjes en tomaat
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Bak de spekreepjes licht krokant in een hete koekenpan en zet ze apart
  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Verhit intussen de helft van de olie er roerbak hierin de venkel met peper en zout (5 minuten)
  • Giet de wij erbij en stoof zachtjes (5 minuten)
  • Giet de gare aardappels af en pureer ze met de rest van de olie, de kaas en de crème fraîche
  • Schep de venkel met stoofvocht en de spekreepjes erdoor
  • Garneer de stamppot met tomatenreepjes
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”

    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout gaar
    • Giet ze af en pureer de aardappelen met de boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Meng de aardappelen in een ruime mengkom met de zuurkool, de spekblokjes, de ananasblokjes, de rozijnen, de eieren, de crème fraîche, de tijm en de cayennepeper
    • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de stamppot over de ovenschaal
    • Meng de paneermeel met de kaas en verdeel het over de puree
    • Bak het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven, tot er een goudbruine korst ontstaat
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng

    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
    • Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
    • Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
    • Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
    • Schep de ananasstukjes door de spitskool
    • Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
    • Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
    • Schep de puree door de spitskool in de wok
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bietenstamppot met spek en appel

    Bietenstamppot met spek en appel
    Bietenstamppot met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bietenstamppot met spek en appel
    Bietenstamppot met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit ondertussen 25 gram boter in een hapjespan en bak de spekblokjes in 6 minuten knapperig
    • Snijd de ui in halve ringen en voeg de ui toe aan het spek en bak 1 minuut mee
    • Schil de bietjes en snijd ze in blokjes en voeg de bietjes toe en bak 4 minuten mee
    • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes
    • Voeg ze toe aan het bietenmengsel
    • Giet de aardappels af en vang het kookvocht op
    • Stamp de aardappels met de rest van het boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge puree
    • Schep het bieten mengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Beenham uit de oven

    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Beenham uit de oven
    Beenham uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minugten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Snij de aardappelen elk in vier stukken
    • Snij de uien in vieren
    • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
    • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
    • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
    • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
    • Dit zodat je groenten goed gaar worden
    • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
    • Klaar?
    • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
    • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
    • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

    Bereidingswijze mosterdsaus

    • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
    • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
    • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
    • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
    • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stamppot hutspot met gebakken ui

    hutspotgebakkenui
    Stamppot hutspot met gebakken ui
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    hutspotgebakkenui
    Stamppot hutspot met gebakken ui
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de wortelen en de aardappels met een dunschiller
    • Snijd de wortelen aan stukjes
    • Snijd de uien in ringen
    • Zet de wortelen in een ruime pan water op en breng aan de kook
    • Voeg na 20 minuten de aardappelen toen en laat nog eens 20 minuten koken
    • Verhit wat boter/olie in een koekenpan en fruit hierin de uien tot ze goed gaar zijn
    • Giet de aardappelen en wortelen af en laat even uitdampen
    • Stamp het door elkaar en voeg de uien toe en roer deze door de stamppot
    • Breng het op smaak met 1 eetlepel runderbouillon of lekkerder met jus
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Roze bliksem met krokante parmaham

    rozebliksem2
    Roze bliksem met krokante parmaham
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    rozebliksem2
    Roze bliksem met krokante parmaham
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Kook de aardappels gaar
    • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
    • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
    • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
    • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
    • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
    • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
    • <li

    • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
    • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice