Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Koninginnesoep

Koninginnesoep
Koninginnesoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Koninginnesoep
Koninginnesoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuteb
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice