Tom Kha Kai (maaltijdsoep)

TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
TomKhaKai
Tom Kha Kai (maaltijdsoep)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng 1 liter water aan de kook en kook hierin de rijst in 13 minuten gaar
  • Giet de rijst af, en laat even uitdampen en roer het goed om
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes, de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes
  • Doe de kokosmelk en 175 ml water in een pan en voeg de Tom Kha paste (zit in het pak) toe
  • Roer totdat de paste is opgelost en breng het geheel aan de kook
  • Voeg de kipblokjes, ik heb ze van te voren heel even gekookt, toe en breng het geheel weer aan de kook
  • Laat de soep 2 minuten zachtjes doorkoken
  • Kook de champignons en de helft van de lente uitjes circa 2 minuten in een aparte pan en voeg ze daarna samen met de taugé toe aan de soep
  • Verwarm het geheel nog 1 minuut
  • Verdeel de rijst over 2 kommen of diepe borden en schenk de soep erover
  • Garneer met de overgebleven lente uitjes
  • Maak de soep naar smaak lekker spicy met de chilipeperolie.
  • Let op: Dit is een behoorlijke pittige olie!
  • Gebruik dus niet te veel, een paar druppels is voldoende
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Champignons met varkensvlees

champ met varkensvlees
Champignons met varkensvlees
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
champ met varkensvlees
Champignons met varkensvlees
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Notities

Bereidingswijze:

  • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
  • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
  • Maak de groenten schoon.
  • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de olie in een pan of wok.
  • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
  • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
  • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
  • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
  • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

Heerlijk met rijst

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Forelpakketje uit de oven

forelpakketje
Forelpakketje uit de oven
Print Recipe
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
forelpakketje
Forelpakketje uit de oven
Print Recipe
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 30 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. (Ik gebruik 4D hete lucht)
  • Spoel de forellen in koud water, dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45×45 cm op een bakplaat.
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen.
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ong. 5 min. op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog ca. 2 min. mee. Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht. Bak de vis in het midden van de oven in ca. 20-25 min. gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice