Kersencrumble

kersencrumble
Kersencrumble
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kersencrumble
Kersencrumble
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Meng de bloem en 50 gr gewone suiker in een kom
  • Snijd met twee messen de boter door het meelmengsel in stukjes
  • Kneed daarna met je vingertoppen tot een kruimelig deeg
  • Laat de kersen uitlekken en schep de basterdsuiker en de maizena er door
  • Verdeel de kersen over 4 ovenvaste schaaltjes
  • Bestrooi met wat van de crumble en verdeel de pecannoten er over
  • Zet de schaaltjes 25 min in de oven
  • Lekker met wat slagroom of een bolletje ijs
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Saliemelk (zelfmelk)

    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Saliemelk (zelfmelk)
    Saliemelk (zelfmelk)
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de melk met de salieblaadjes op een zeer laag vuur met het deksel op de pan
    • Na 1 uur trekken de salieblaadjes uit de melk zeven
    • Maak de maïzena aan met wat water, voeg de maïzena toe aan de melk en breng alles weer aan de kook
    • Roer de suiker door de melk en dien de saliemelk zo warm mogelijk op
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignons met varkensvlees

    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
    • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Verhit de olie in een pan of wok.
    • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
    • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
    • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
    • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
    • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
    • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

    Heerlijk met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Klassieke Zwitserse Kaasfondue

    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
    • De kaas mengen met de maïzena
    • De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
    • Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat
    • Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice