Scones met clotted cream

scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
scones
Scones met clotted cream
Print Recipe
Kook Tijd
60 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze scones:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Meng het bakmeel, het bakpoeder en 1 mespunt zout door elkaar
  • Voeg de boter toe en meng totdat het een fijne kruim wordt
  • Voeg de basterdsuiker en de melk toe en kneed tot een samenhangend deeg
  • Bestuif het aanrecht en rol het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dik
  • Steek er met een steker of glas cirkels uit met een diameter van ca. 5 cm.Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft totdat je 12 scones hebt
  • Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met melk
  • Bak de scones in 15 minuten gaar en goudbruin
  • Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam en clotted cream

Bereidingswijze clotted cream:

  • De slagroom en vanillesuiker licht kloppen en dit rustig door de mascarpone roeren
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zucotto

zuctto
Zucotto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
zuctto
Zucotto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof en laat ze afkoelen
  • Klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij ongeveer zo dik is al yoghurt, bewaar het in de koelkast
  • Week de gelatine blaadjes in koud water
  • Verwarm de amaretto
  • Knijp de gelatine uit en los ze op in de amaretto. Laat dit lauw worden
  • Klop de eidooiers met de rest van het poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Meng het met de mascarpone en de amaretto
  • Spatel er dan voorzichtig de opgeklopte room door
  • Giet de Zucotto in mooie glazen
  • Garneer het met de geroosterde amandelschilfers en de chocolade krullen
  • Laat het minstens 45 minuten opstijven in de koelkast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Tiramisu

Tiramisu
Tiramisu
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Tiramisu
Tiramisu
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schraap het merg uit het vanillestokje
  • Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtig mengsel
  • Roer de mascarpone en het vanillemerg erdoor
  • Klop de eiwitten stijf in een brandschone )vetvrije’ kom en spatel voorzichtig door het mascarponemengsel
  • Giet de espresso en de likeur in een schaal en drenk de lange vingers er 1 voor 1 in )laat ze er niet in liggen want dan worden ze slap
  • Gooi de vloeistof die overblijft weg
  • Bedek de bodem van een schaal met de helft van de lange vingers
  • Rasp de schil van de sinaasappel erover
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk het glad
  • Leg de volgende laag lange vingers er kruislings over
  • Verdeel de rest van het mascaponemengsel hierover en strijk het weer glad
  • Bestrooi het met cacaopoeder en zet ten minste 8 uur in de koelkast.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice