Knoflooksaus

knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
knoflooksaus
Knoflooksaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe de mayonaise in een ruime kom
  • Voeg hierbij de andere ingrediënten en meng dit goed door
  • Bewaar de saus koel
  • Dat is werkelijk alles
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pureer de tonijn en de mayonaise met een staafmixer, breng dit op smaak met citroensap peper en zout.
  • Voeg eventueel 2 el water toe om een vloeibare saus te krijgen.
  • Leg de rucola op een schaal (houd een flinke hand rucola achter) en drapeer de plakjes fricandeau hierover.
  • Druppel de tonijnsaus over het vlees en bestrooi het gerecht met kappertjes, de rest van de rucola en peper.
  • Lekker met brood.

Tip:
De tonijnsaus kan 1 dag van te voren bereid worden, bewaar het dan afgedekt in de koelkast.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Waldorf salade

waldorfsalade
Waldorf salade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
waldorfsalade
Waldorf salade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller
  • Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven
  • Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus
  • Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade
  • Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing

Bereidingswijze dressing

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gevulde eieren

Gevulde eieren
Gevulde eieren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Gevulde eieren
Gevulde eieren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in circa 10 minuten hard
  • Spoel ze af onder koud water zodat ze schrikken
  • Pel de eieren en snijd ze doormidden
  • Haal het eigeel met een vorkje of mesje er uit en doe dit in een kommetje
  • Prak dit met een vork zo fijn mogelijk
  • Voeg de mayonaise, de yoghurt, de margarine toe en meng het geheel goed
  • Meng de paprikapoeder en de kerriepoeder erdoor heen
  • Garneer met verse bieslook
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aardappelen elk in vier stukken
  • Snij de uien in vieren
  • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
  • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
  • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
  • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
  • Dit zodat je groenten goed gaar worden
  • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
  • Klaar?
  • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
  • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
  • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

Bereidingswijze mosterdsaus

  • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
  • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
  • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
  • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice