Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Waldorf salade

waldorfsalade
Waldorf salade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
waldorfsalade
Waldorf salade
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de stronk en de bladeren van de bleekselderij en schil hem eventueel met een dunschiller
  • Snijd de stengels in stukjes en meng met de sla en de druiven
  • Klop de ingrediënten van de dressing met een garde door elkaar tot een egale saus
  • Snijd de appel in schijfjes en besprenkel met citroensap en meng ook door de salade
  • Bestrooi de salade met walnoten en besprenkel met de dressing

Bereidingswijze dressing

  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel wijnazijn (rood of wit)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • scheutje olijfolie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Salade (Limburgs recept)

Salade (Limburgs recept)
Salade (Limburgs recept)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
25 minuten
Salade (Limburgs recept)
Salade (Limburgs recept)
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook het ei
  • Prak het eigeel in een kommetje
  • Snij de sla en doe dit in een schaal
  • Voeg de olie, de azijn, de mosterd, de aromat en de suiker of zoetstof toe aan het geprakte eigeel
  • Voeg dit mengsel toe aan de salade en meng het geheel goed door elkaar
  • Voeg eventueel augurk en tomaat toe
  • Maak af met een beetje koffiemelk
  • Garneer met het eiwit
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Beenham uit de oven
Beenham uit de oven
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Porties
6 personen
Kook Tijd
60 minugten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de aardappelen elk in vier stukken
  • Snij de uien in vieren
  • Snij de winterpeen in dikke plakken en de koolrabi in dikke plakken die je vervolgens doormidden snijdt
  • Tot slot snij de knoflook in dunne plakjes
  • Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in water met een klein snufje zout, en giet ze af
  • Het is belangrijk dat je de ui, winterpeen, koolrabi en de voorgekookte aardappelen voordat je het in de ovenschaal doet goed besprenkeld met olie
  • Dit zodat je groenten goed gaar worden
  • Tevens voeg je rozemarijn en knoflook toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout
  • Klaar?
  • Schuif dan de groenten aan de kant en leg de gemarineerd beenham in het midden
  • Schuif de ovenschaal onderin de oven en bak het geheel gaar in zo’n 40 minuten
  • Zijn er 20 minuten voorbij? Keer de beenham dan om en schep eveneens het groentemengsel om

Bereidingswijze mosterdsaus

  • Meng 6 eetlepels mayonaise met 6 eetlepels mosterd
  • Voeg 300 ml on geklopte slagroom en enkele druppels worcestersaus toe
  • Verwarm de mosterdsaus in een pannetje op het vuur, maar breng het niet aan de kook
  • Breng de saus op smaak met wat peper en zout
  • Serveer de warme mosterdsaus met de beenham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zalm met broccoli en krieltjes

zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
zalmmetmosterd
Zalm met broccoli en krieltjes
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze (gerecht)

  • Smeer de zalmmoten aan beide kanten in met mosterd en laat dit 1 uur intrekken
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Gril de zalmmoten in een grillpan met een heel klein beetje olie
  • Kook de broccoli
  • Bak de krieltjes in een beetje vloeibare boter en voeg er paprikapoeder aan toe

Bereidingswijze (roomsaus)

  • Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de bloem bij en breng al roerende aan de kook
  • Blijf roeren zodat er geen klontjes ontstaan en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot je een glad papje krijgt
  • Voeg dan als laatste de room toe, en laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes koken
  • reng op smaak met zout en peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice