Aubergine rolletjes met mozzarella

auberginerolletjes
Aubergine rolletjes met mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
auberginerolletjes
Aubergine rolletjes met mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine(s) in lange, dunne plakken
  • Grill de plakken aubergine in een grillpan of op de barbecue totdat ze mooie grill strepen hebben
  • Leg ze daarna op een bord met een stuk keukenpapier erop
  • Ondertussen snijd je de mozzarella in plakjes.
  • Besmeer de plakjes aubergine met pesto en beleg daarna met mozzarella en zongedroogde tomaatjes
  • Rol het plakje aubergine op en steek een cocktailprikker er doorheen
  • Eventueel kun je de auberginerolletjes nog 1-2 minuten in de grillpan of op de barbecue leggen zodat de mozzarella smelt
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bruschetta met tomaat en mozzarella

    Bruschetta met tomaat en mozzarella
    Bruschetta met tomaat en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Bruschetta met tomaat en mozzarella
    Bruschetta met tomaat en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    15 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snijd het stokbrood in sneden van 1,5 cm
    • Toast ze onder de grill of in de broodrooster
    • Ontvel en ontpit de tomaten en snijd in kleine stukjes
    • Snijd ook het bolletje mozzarella in kleine blokjes
    • Snipper de basilicum fijn en pers de knoflook uit
    • Tomaten, mozzarella, knoflook en basilicum met de olijfolie mengen
    • Op smaak brengen met peper en zout
    • Dit mengsel over de sneden verdelen
    • 10 minuten in een warme oven zetten op 220 graden
    • Warm serveren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
    • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
    • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
    • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
    • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
    • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
    • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
    • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
    • Snij de mozzarella in plakken
    • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
    • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
    • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Buon appetito

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegetarische tortellini ovenschotel

    vegatort
    Vegetarische tortellini ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegatort
    Vegetarische tortellini ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven op 185 graden
    • Breng water aan de kook en kook de tortellini volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel daarna af met koud water
    • Snipper de ui, hak de knoflook, schil de wortel en snijd deze in blokjes
    • Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan
    • Voeg na ongeveer 2 minuten ook de blokjes wortel toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee en voeg dan de tomatenblokjes toe met 100 ml water
    • Breng op smaak met peper, zout en een snuf chilipoeder
    • Laat ongeveer 10 minuten op het vuur staan, voeg dan de doperwten en afgekoelde tortellini toe
    • Meng dit goed
    • Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicum fijn
    • Voeg de helft van de basilicum toe aan de pasta
    • Verdeel de pasta met saus in een ovenschaal, strooi de mozzarella eroverheen en bak ongeveer 10 minuten in de oven of tot de mozzarella gesmolten is
    • Serveer de ovenschotel met de overgebleven basilicum
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice