Pommes Duchesse

pommesduchesse
Pommes Duchesse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
pommesduchesse
Pommes Duchesse
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in ruim water met een flinke snuf zout gaar
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan
  • Stamp de aardappels tot een zo glad mogelijke puree
  • Voeg dan de eidooier en boter toe en roer door de aardappels
  • Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
  • Het moet nu een glad en smeuïg mengsel zijn
  • Doe de puree in een spuitzak met kartel spuitmond en spuit toefjes puree op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de pommes duchesse in ongeveer 25 minuten op 190 graden
  • Je kunt ze trouwens ook prima al van tevoren maken en dan voor serveren nog even zo’n 10 minuutjes opwarmen in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spruitjes cappucino

    Spruitjes cappucino
    Spruitjes cappucino
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Spruitjes cappucino
    Spruitjes cappucino
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Smelt de boter in de pan en zweet hier de fijn gesneden bosuitjes en knoflookteentje in aan, tot ze glazig zijn.
    • Voeg de spruiten, het water, peper en zout toe. Laat de spruiten goed gaar koken (ongeveer 15 minuten).
    • Mix het geheel met een staafmixer glad. Zeef de soep vervolgens en mix er de liaison door heen.
    • Klop een beetje melk schuimig en breng op smaak en beetje zout.
    • Giet de soep in een glas of kop en maak het af met de opgeklopte melk en een snufje nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Jachtschotel met rundvlees

    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Jachtschotel met rundvlees
    Jachtschotel met rundvlees
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    240 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snijd het vlees in dobbelstenen.
    • Pel en snipper de uien.
    • Kneus de jeneverbessen of snijd ze met de punt van een mesje voorzichtig in.
    • Verwarm de wijn even bv. in de magnetron.
    • Bak het vlees in porties in hete margarine of olie rondom bruin.
    • Voeg dan de ui toe en laat die ook even kleuren. Voeg nu de zilveruitjes, peper, laurierblaadjes, kruidnagels en jeneverbessen toe. De laurierblaadjes breek ik meestal in stukken en doe die samen met de kruidnagels en de jeneverbessen in een koffiefilterzakje dat ik in de pan leg. Dat scheelt aan het eind veel speur- en viswerk.
    • Roer het goed door en giet de warme wijn erover.
    • Laat nu met de deksel op de pan op zeer laag vuur zeker 3 uur stoven.
    • Schil ondertussen de aardappels en kook ze gaar. Giet ze af.
    • Verwarm de melk even bv. in de magnetron.
    • Stamp de aardappels met een pureestamper en roer er de warme melk en een klontje margarine door. Breng de puree op smaak met nootmuskaat.
    • Verwarm de oven voor op 220 graden.
    • Als het vlees gaar is verwijder dan de kruidnagels, jeneverbessen en de laurierblaadjes. Bind het vocht eventueel met wat aangemaakte maizena, het moet niet te dun zijn.
    • Doe nu het vlees en het stoofvocht over in een ovenschaal en bedek het met een laag rode kool, daarop komt de aardappelpuree. Strooi er wat paneermeel overheen en leg er wat klontjes margarine op.
    • Bak het gerecht in ca. 30-45 minuten mooi goudbruin.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stamppot rode biet met gehaktballen

    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    bietjesstamppot
    Stamppot rode biet met gehaktballen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    35 minuten
    Notities

    Bereidingswijze stamppot

    • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
    • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
    • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
    • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
    • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
    • Stamp de aardappels fijn
    • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
    • Breng op smaak met peper en zout

    Bereidingswijze gehaktballen

    • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
    • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
    • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
    • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
    • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
    • Blus de jus met water af
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoemp

    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en halveer ze
    • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
    • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
    • Bak ondertussen de spekjes krokant.
    • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
    • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
    • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
    • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
    • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Friet daging smoor met sajoer boontjes

    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    frietdaging
    Friet daging smoor met sajoer boontjes
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze Daging smoor

    • Snijd het vlees in reepjes
    • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees op hoog vuur in 4 minuten
    • Neem het vlees uit de pan
    • Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes
    • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
    • Fruit in het overgebleven bakvet de ui, knoflook en de rode peper 4 minuten op laag vuur
    • Roer de koriander, komijn en nootmuskaat door het mengsel en bak kort mee
    • Doe het vlees terug in de pan
    • Roer de ketjap en tamarindepasta erdoor en schenk de bouillon erbij
    • Breng het geheel aan de kook en breng eventueel op smaak met zout
    • Laat het vlees met de deksel op de pan op laag vuur ca. 1 uur stoven

    Bereidingswijze Sajoer boontjes

    • Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
    • Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook
    • Voeg na ca. 3 minuten de gember, sambal en ketjap toe
    • Bak dit eventjes mee en voeg daarna de kokosmelk, bouillon en sperziebonen toe en breng het geheel aan de kook
    • Laat dit nu ca. 10 minuten pruttelen
    • Na ca. 10 minuten is het klaar en zijn de sperzieboontjes gaar
    • Serveer beide gerechten met friet

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip shoarma ovenschotel

    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
    • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
    • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
    • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
    • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
    • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
    • Dek af met de aardappelpuree
    • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Vegan Macaroni

    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    vegan_macaroni
    Vegan Macaroni
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Roerbak de macaronigroenten in wat olijfolie in een koekenpan totdat ze beetgaar zijn.
    • Voeg de tomatenpuree en het water toe aan de groenten en roer goed door, zodat er een saus ontstaat.
    • Voeg daarna naar smaak zout, peper, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en een klein beetje nootmuskaat toe.
    • Kook ondertussen de macaroni in een pan met ruim water gaar.
    • Bak in een apart pannetje het vegetarische gehakt volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • Voeg vervolgens de macaroni en het vegetarische gehakt bij de saus, en schep het geheel goed door.
    • Maak de macaroni tot slot af met een klein scheutje tomatenketchup en ketjap manis (geloof me, dit is lekker!) en schep nog eens goed door.
    • Verdeel de macaroni over 4 borden en tast toe!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Klassieke Zwitserse Kaasfondue

    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    kaasfondue1
    Klassieke Zwitserse Kaasfondue
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30-45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Wrijf de kaasfonduepan in met doorgesneden teentje knoflook
    • De kaas mengen met de maïzena
    • De kaas in de pan doen en de wijn, citroensap en kirsch erbij gieten en terwijl u roert de massa aan de kook brengen
    • Nog enkele minuten zachtjes laten pruttelen en op smaak brengen met versgemalen peper en een beetje geraspte nootmuskaat
    • Serveren met bijvoorbeeld knapperig (stok)brood, paprika, komkommer, champignons (blancheren), bleekselderij, wortel (blancheren), appel, ananas, banaan, druiven, voorgekookte krieltjes , cherry tomaatjes en augurk.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice