Pindasaus

pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
pindasaus
Pindasaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de ui en de teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk
  • Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin de ui en de knoflook aan, doe dit op een laag vuur, zo voorkom je dat je ui of knoflook verbrand
  • Voeg de pindakaas samen met het water toe, houd het vuur nog steeds laag
  • Laat de pindakaas smelten en blijf roeren totdat de saus mooi glad is
  • Voeg nu langzaam de melk toe en blijf roeren
  • Doe de ketjap, het citroensap, de suiker en de sambal in de pan erbij en blijf roeren
  • Laat de pindasaus heel zachtjes even doorkoken, blijf wel goed roeren, pindasaus bakt snel aan
  • s de saus nog te dik voeg dat extra water of melk toe
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Zalm koekjes

    zalm koekjes
    Zalm koekjes
    Print Recipe
    zalm koekjes
    Zalm koekjes
    Print Recipe
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng in een kom de havermout, bloem, havermoutmeel, salie en bakpoeder
  • Pureer in een andere kom de zalm en meng daarbij de olie en het water. Let op: Als je ingeblikte zalm in olie gebruikt moet je minder olie toevoegen
  • Maak een kuiltje in je droge ingrediënten en doe het zalm mengsel hierin
  • Kneed het geheel goed tot een gladde deegbal
  • Rol de bal op een bestoven werkvlak uit tot een 6 mm dikke lap
  • Steek of snijd koekjes uit deze lap en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak in ongeveer 25 minuten en laat xe afkoelen op een rooster
  • Houdbaarheid

  • Deze beloningen zijn ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast en 4 maanden in de vriezer
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bremer aalsoep

    bremer aalsoep
    Bremer aalsoep
    Print Recipe
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    bremer aalsoep
    Bremer aalsoep
    Print Recipe
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Porties
    4-6 personen
    Kook Tijd
    80 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De ui pellen en snipperen
    • 3-4 el olijfolie verhitten en de ui daarin glazig bakken
    • De soepgroente toevoegen en mee laten bakken
    • 2 liter water toevoegen
    • De vleesbouillon toevoegen en 15 minuten laten koken
    • 250 gram bloem mengen met zout en in een kom zeven
    • 2,5 dl water met 2-3 el olie aan de kook brengen en bij de bloem voegen
    • Roeren tot het deeg luchtbelletjes vormt
    • Met 2 natte lepels hier balletjes uit vormen
    • 3 el olie verhitten en daarin de balletjes lichtgeel bakken
    • 375 gram paling wassen, afdrogen , vel en graat verwijderen en in stukken snijden
    • Met de balletjes aan de soep toevoegen en aan de kook brengen
    • Nog 20 minuten laten trekken
    • De soep eventueel op smaak brengen met gehakte peterselie
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Salade met garnalen en sinaasappel

    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Salade met garnalen en sinaasappel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Laat de garnalen zo nodig ontdooien. Snipper het pepertje zonder zaadjes. Rasp de gemberwortel
    • Roer het pepertje, de gemberwortel, het korianderpoeder, de kerrie en het limoen- of citroensap in een kom door elkaar en schep er de garnalen door. Laat afgedekt minstens 30 minuten intrekken
    • Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het uitlopende sap op. Knip de bieslook in ringetjes
    • Verhit de wok of een koekenpan op hoog vuur en giet er de olie in. Bak het spek in een paar minuten knapperig
    • Voeg de garnalen met de marinade en het sinaasappelsap toe en laat circa 2 minuten meebakken. Breng zonodig verder op smaak met wat zout
    • Verdeel de slabladeren over de bordjes en schep er de warme garnalen op. Garneer met de partjes sinaasappel en de bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Overijsselse ovenschotel

    Overijsselse ovenschotel
    Overijsselse ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Overijsselse ovenschotel
    Overijsselse ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekreepjes en de gesnipperde ui circa 5 minuten in het hete olie
    • Doe dan de in reepjes gesneden hamlappen erbij en laat ze 5 minuten meebakken
    • Kruiden en salie fijnhakken
    • Tomaten ontvellen en in stukken snijden
    • Alles aan het mengsel toevoegen en 2 minuten meebakken
    • Peper en zout toevoegen
    • Klein beetje water toevoegen en een uurtje laten sudderen
    • Op het laatst de witte bonen erbij doen en weer op temperatuur brengen
    • Schep alles in een ovenschaal en plaats het 5 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice