Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Hollandse bruine bonen schotel

    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bloemkool ovenschotel met kip

    bloemkoolovenschotelkip
    Bloemkool ovenschotel met kip
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    bloemkoolovenschotelkip
    Bloemkool ovenschotel met kip
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree

    witlofschotel
    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    witlofschotel
    Smeuïge witlofschotel met bieslookpuree
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
  • Verwarm de oven voor tot 200 °C
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie
  • Bak de witlof in 8-10 minuten zacht
  • Voeg na 5 min. de appels toe
  • Breng op smaak met peper en schep in de ovenschotel
  • Verwarm de melk
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree
  • Schep er de bieslook en peper naar smaak door
  • Schep de bieslook-aardappelpuree op de witlof en strijk glad
  • Bestrooi met de kaas
  • ak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin
  • Bestrooi eventueel met extra bieslook
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart

    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    spaghettitaart
    Amerikaanse gebakken spaghetti-taart
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes en leg ze in een pan met veel water en laat heel kort garen
  • De broccoli mag echt nog een bite hebben, hij gaart nog na in de oven
  • Kook de pasta 4 minuten. Deze mag ook echt nog bite hebben
  • Spoel de pasta na met koud water om verdere garing te voorkomen
  • Leg een takje rozemarijn en 3 platgeslagen tenen knoflook met schil en olie in een pan laat even staan
  • Breek de 7 eieren in een grote schaal en voeg er geleidelijk de melk aan toe
  • Schenk een klein beetje van de knoflook-rozemarijnolie bij het mengsel en klop het er goed doorheen
  • Voeg geraspte Pecorino en 100 gram van de Fontina kaas toe aan het mengsel en maak af met wat zout en peper
  • Leg bakpapier in een springvorm en doe de spaghetti met het mengsel en de broccoli erin. Laat 15 min in de oven staan
  • Bestrooi daarna met de resterende kaas en bak 'm ongeveer 15 minuten af in de oven
  • Steek een mes in de taart en wanneer hij er schoon uitkomt, is de taart klaar
  • Laat nog even 20 minuten staan om er voor te zorgen dat hij mooi stevig is
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gesauteerde gemengde paddenstoelen

    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    wildepaddenstoel
    Gesauteerde gemengde paddenstoelen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    GAZPACHO

    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    GAZPACHO
    GAZPACHO
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kerriemosselen

    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    kerriemosselen
    Kerriemosselen
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak de uien, bleekselderij, knoflook, currypasta, kardemom en komijnpoeder onder af en toe roeren 10 minuten op laag vuur
  • Voeg de mosselen en kokosmelk toe en breng het geheel op hoog vuur aan de kook
  • Kook de mosselen tot ze allemaal open zijn
  • Schep ze geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden
  • Gooi de mosselen die gesloten blijven weg
  • Bestrooi de mosselen met de koriander en serveer het gerecht direct
  • Als je van pittig houdt, voeg dan fijngehakte chilipeper toe
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Asperges met Italiaanse ham

    aspergesmetham
    Asperges met Italiaanse ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    aspergesmetham
    Asperges met Italiaanse ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Schil de asperges met een fijnschiller
  • Begin ongeveer 5 tot 6 centimeter van de top van de asperge te schillen.
  • Schil de asperges 2 keer rond om te voorkomen dat er te veel draden achterblijven
  • Als je de asperges hebt geschild, snij je de houtige onderkant eraf
  • Meestal is dit gedeelte van de asperge 1,5 tot 2 centimeter
  • Zet een pan water op het vuur en als het water nagenoeg kookt, doe je de asperges in de pan
  • Hou het water 5 minuten tegen de kook aan en draai dan het vuur uit
  • Laat de asperges 10 tot 15 minuten garen in het hete water in de pan.
  • Zorg ervoor dat de asperges niet te ver door garen, dan verliest de asperge namelijk bite
  • Ondertussen leg je de plakjes Italiaanse ham naast elkaar neer
  • Voor dit recept is gekozen voor Prosciutto Crudo
  • Schaaf de Parmigiano Reggiano en beleg de plakjes ham hier rijkelijk mee
  • Als de asperges de gewenste textuur hebben, rol je de asperges in de ham, zodat de Parmigiano Reggiano er niet uit kan lopen
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en als de olijfolie gloeiend heet is, bak je de in ham gewikkelde asperges een paar minuten
  • Als de ham knapperig is en de Parmigiano Reggiano gesmolten dan is het de hoogste tijd om de asperges met Italiaanse ham op te dienen
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice