Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
  • Smelt in een braadpan de boter.
  • Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag.
  • Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
  • Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
  • Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
  • Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
  • Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
  • Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
  • Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
  • Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
  • Bestrooi met peterselie.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)

Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Maastrichts Zoervleisch (‘zuur vlees’)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
180 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Marineer het vlees 24 uur in de azijn, water, laurier, kruidnagels, zout en peper
  • Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade
  • Verhit de boter in een stoofpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg vervolgens de uien toe en bak mee tot ze mooi bruin zijn
  • Schep de bruine suiker erover
  • Blus af met de marinade en voeg het bouillonblokje toe
  • Breng aan de kook en laat het vlees vervolgens ongeveer 2 uur zacht pruttelen met de deksel schuin op de pan
  • Voeg indien nodig water toe
  • Maak de plakken ontbijtkoek vochtig met wat water en voeg ze vervolgens in stukken toe aan het vlees en laat al roerend binden tot een gladde saus
  • Voeg nu ook de appelstroop toe en breng op smaak met peper en zout
  • Traditioneel wordt Zoervleis geserveerd met frites en appelmoes, maar het is ok lekker met bijvoorbeeld een salade naar Limburgs recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice