Italiaanse Ovenschotel

Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Italiaanse Ovenschotel
Italiaanse Ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
50 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
  • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
  • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
  • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
  • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
  • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
  • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
  • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pittige Siciliaanse visschotel

Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice