Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree

Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Ovenschotel met gehakt, rode kool, appel en aardappelpuree
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en de knoflook in 3 minuten
  • Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul
  • Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen
  • Kook de rode kool (beetgaar) in water en een beetje azijn
  • Daarna uit laten lekken in een vergiet
  • Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pakje
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olie
  • Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal
  • Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel
  • Dek af met de aardappelpuree en bestrooi het met het paneermeel
  • Verdeel de boter in vlokjes over de schotel
  • Bak 30 minuten in de oven en serveer het gerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gegratineerde zuurkool “Hawaii”

Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout gaar
  • Giet ze af en pureer de aardappelen met de boter
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng de aardappelen in een ruime mengkom met de zuurkool, de spekblokjes, de ananasblokjes, de rozijnen, de eieren, de crème fraîche, de tijm en de cayennepeper
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de stamppot over de ovenschaal
  • Meng de paneermeel met de kaas en verdeel het over de puree
  • Bak het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven, tot er een goudbruine korst ontstaat
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Schnitzel Possenhofen

Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Schnitzel Possenhofen
Schnitzel Possenhofen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
  • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
  • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
  • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
  • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
  • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
  • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
  • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
  • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
  • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
  • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
  • Serveer de citroenpartjes ernaast
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice