Bloemkool-kerrieschotel

bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
bloemkoolkerrieschotel
Bloemkool-kerrieschotel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
70 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in een pan met ruim water
  • Als je er met een vork in kunt prikken zijn ze klaar
  • Giet af in een vergiet en laat het water uitlekken en laat het afkoelen
  • Doe de bloemkool in een diepe kom en voeg de geklutste eieren, kerrie kruiden en zout toe
  • Meng alles tot een geheel.
  • Schil de aardappels en snijd ze in plakjes
  • Breng de aardappelplakjes in ruim water met wat zout aan de kook voor zo’n 15 tot 20 minuten
  • Als de aardappels zacht zijn, giet je ze af
  • Voeg de geitenkaas, kerriepoeder, paprikapoeder, uienpoeder, zwarte peper en zout toe naar smaak
  • Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel ze over de hele schaal
  • Verdeel de bloemkool over de aardappels en maak het af met geraspte kaas
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220 ℃ voor zo’n 15 tot 25 minuten of tot de bovenkant van de bloemkool-kerrieschotel mooi goudbruin kleurt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Hollandse bruine bonen schotel

    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bloemkool ovenschotel met kip

    bloemkoolovenschotelkip
    Bloemkool ovenschotel met kip
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    bloemkoolovenschotelkip
    Bloemkool ovenschotel met kip
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    120 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Snijd de geschilde aardappelen in kleine stukjes van ongeveer een centimeter
  • De bloemkool maak je schoon en snijd je in kleine roosjes
  • Hussel de aardappel en bloemkool door elkaar en doe ze in je ovenschaal
  • Snijd de kipfilet in blokjes van 2 bij 2 centimeter
  • Voeg de kruiden en knoflook toe
  • Verhit een (gietijzeren) pan. De pan moet heel heet kunnen worden
  • Je roerbakt de kip met kruiden en knoflook op hoog vuur even voor een minuut of vijf
  • De kruiden komen dan beter tot hun recht en de knoflook smaakt lekkerder als deze wat aangebakken is
  • De kip krijgt er een extra mooi kleurtje van. Het is niet de bedoeling dat je de kip gaar bakt!
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Nu is het tijd om de saus te maken
  • Verhit de boter en bloem en bak deze voor een paar minuten. Roeren doe je het makkelijkste met een garde
  • Daarna verkruimel je het bouillonblokje in de pan en doe je er beetje voor beetje al roerende het water bij
  • Daarna kan ook de room erbij
  • Breng de saus voor de bloemkool ovenschotel aan de kook
  • Breng het ondertussen op smaak met wat zeezout (eerst even proeven!), wat zwarte peper uit de molen en de chilivlokken
  • Na een paar minuten koken is de saus wat dikker
  • Zet het vuur uit en roer er de fijngehakte verse koriander of peterselie door
  • Meng de stukjes kip door de aardappel en bloemkool
  • Probeer de aardappel zoveel mogelijk onderin de schaal te duwen. Dan garen ze goed in de saus
  • Giet de saus over de bloemkool ovenschotel
  • Strooi de kaas er over heen
  • Bak de bloemkool ovenschotel op 180 graden 4D warmte af in ongeveer 1 uur en 15 minuten
  • Voila! Laat de bloemkool ovenschotel een klein beetje afkoelen en strooi de fijngehakte verse koriander of peterselie er overheen
  • De bovenkant is een beetje krokant. Onder het krokante laagje vindt je de lekkere saus met aardappelen, kip en bloemkool
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kippenbout uit de oven

    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    kippenbout
    Kippenbout uit de oven
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze marinade

    • Doe 200 ml olijfolie in een kom
    • Voeg hier een 1/2 theelepel paprikapoeder en een 1/2 theelepel kerriepoeder aan toe
    • Voeg de uitgeperste knoflook en de fijngesneden sjalotjes aan toe
    • Voeg tenslotte 3 eetlepel ketjap en 2 eetlepels sambal badjak toe.

    Bereidingswijze kip

    • Zet de kippenbouten 50 minuten in de marinade, draai ze een paar keer zodat de marinade overal komt.
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Doe de bouten in een ovenschaal met de marinade en laat de bouten 50 minuten braden
    • Keer halverwege de bouten om met een vleestang
    • Lekker met een stamppotje of gebakken aardappelen

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stokbrood met kruidenboter

    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Stokbrood met kruidenboter
    Stokbrood met kruidenboter
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    20 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Leg de roomboter de ochtend voordat u het gaat maken uit de koelkast, zodat het lekker zacht kan worden
    • Prak met een vork de roomboter
    • Haal het laagje van de knoflook eraf en pers de knoflook met de knoflook fijn in de roomboter
    • Voeg de fijngesneden bieslook toe
    • Voeg de basilicum kruiden toe
    • Voeg de paprika- en kerriepoeder toe
    • Prak met een vork alles goed door elkaar
    • Snij de stokbrood in plakjes
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde eieren

    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Gevulde eieren
    Gevulde eieren
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    25 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de eieren in circa 10 minuten hard
    • Spoel ze af onder koud water zodat ze schrikken
    • Pel de eieren en snijd ze doormidden
    • Haal het eigeel met een vorkje of mesje er uit en doe dit in een kommetje
    • Prak dit met een vork zo fijn mogelijk
    • Voeg de mayonaise, de yoghurt, de margarine toe en meng het geheel goed
    • Meng de paprikapoeder en de kerriepoeder erdoor heen
    • Garneer met verse bieslook
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kipsalon

    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Kipsalon1
    Kipsalon
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Oven voorverwarmen op 200 graden.
    • Laat de aardappelen zacht voorkoken (10 minuten )
    • Snijd de kipfilet in reepjes en doe de kruiden erbij naar smaak
    • Doe dan de aardappeltjes in een ovenschaal, kip eroverheen en dan de kaas. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten
    • De sla, komkommer etc. daarna vlak voor het opdienen toevoegen

    Bereidingswijze knoflooksaus

    • Griekse yoghurt
    • 3 knoflookteentjes
    • bieslook
    • Goed door elkaar roeren!

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s Kipstoofschotel

    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
    • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
    • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
    • Doe de drumsticks erbij en schud
    • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
    • Schep het uit de pan op een bord
    • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
    • Schep de prei erdoor, dan de champignons
    • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
    • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
    • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
    • Roer de crème fraîche erdoor
    • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
    • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
    • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
    • Proef op zout en peper
    • Strooi de rest van de peterselie erover

    Lekker met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel met snijbonen en ham

    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Ovenschotel met snijbonen en ham
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de punten van de snijbonen
    • Was de bonen en snij ze (schuin) met een scherp mes in ruiten of dunner, in repen.
    • Kook de bonen in ongeveer 15 minuten beetgaar
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Pel en snipper de ui en knoflook en fruit dit aan in boter
    • Ham in blokjes van 1 cm snijden
    • Zongedroogde Tomaten grof snijden
    • Ovenschaal in vetten met olijfolie en de bodem beleggen met de tomaat
    • Gefruite ui en knoflook mengen met de snijbonen en blokjes ham, op smaak brengen met zout, peper en dit over de tomaat schikken.
    • Eieren losroeren en mengen met paprikapoeder, zout, peper, zure room en geraspte kaas
    • En dit mengsel over de snijbonen heen gieten
    • Het gerecht ongeveer 30 minuten in de oven zetten tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen

    Serveer het geheel met rijst of krieltjes of salade

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice