Rode wijnsaus

rodewijnsaus
Rode wijnsaus
Print Recipe
rodewijnsaus
Rode wijnsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een steelpan op matig vuur en wacht tot het schuim vrijwel volledig is weggetrokken
  • De boter wordt wat bruin
  • Zet het vuur laag en roer de bloem snel door de boter
  • Laat een paar minuten zachtjes pruttelen totdat de roux bruin gekleurd is, roer niet
  • Giet al roerende met een garde of houten lepel de helft van de bouillon bij de roux, zet het vuur iets horen en blijf roeren tot het mengsel glad en gebonden is
  • Schenk dan de rest van de bouillon en alle wijn scheutje voor scheutje erbij en blijf roeren zodat de saus glad blijft
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog ongeveer 3 minuten pruttelen en indikken
  • Breng op smaak met peper en zout
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Franse uiensoep

franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
franse uiensoep
Franse uiensoep
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
80 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in grove stukken
  • Verhit de boter en olie in een diepe pan
  • Voeg de uien toe en laat op laag vuur in een kwartier glazig worden
  • Zet het vuur hoger en bak de uien in circa 10 minuten bruin
  • Blus af met een glas rode wijn
  • Voeg de mosterd, tijm en rozemarijn toe
  • Als laatste de warme runderbouillon
  • Laat het geheel nog zeker een half uur pruttelen
  • Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe
  • Snijd plakken van het stokbrood en leg deze bestrooid met de kaas kort onder de grill
  • Serveer de Franse uiensoep in diepe kommen
  • Leg het met kaas gegratineerd stokbrood erin
  • Strooi er wat fijngehakte peterselie overheen
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)

koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
koolhydraatarm
Broccoli ovenschotel kip (koolhydraatarm)
Print Recipe
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2-3 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de kipfilet in blokjes en kruid het met een klein beetje kipkruiden en verse tijm
  • Laat dit intrekken (1/2 uur) en bak het daarna in een klein beetje koolzaadolie
  • Snij de broccoli en kleine roosjes, de courgette in grote blokjes en de prei in stukjes
  • Zet een pan op met kokend water en kook hierin de broccoli in 3 a 4 minuten beetgaar, giet het daarna af
  • Pak een ruime wokpan, bak hierin in een beetje olie de courgette, de prei en de champignons in ongeveer 5 minuten aan
  • Voeg nu de crème fraîche toe, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Roer goed door elkaar en roer als laatste de broccoli roosjes erdoor
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Pak een ruime ovenschaal, vet deze een klein beetje in met olie, giet twee derde van het groente mengsel nu in de schaal
  • Voeg nu de kipblokjes toe en daarna het overgebleven groente mengsel
  • Verdeel de gerapte kaas erover en zet nu 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas lekker krokant is geworden
  • De ovenschotel is nu klaar!

 

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gevulde champignons met bacon en sjalotjes

gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
gevulde champignons
Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes
  • Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin
  • Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur
  • Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt
  • Breng de vulling op smaak met zout en peper
  • Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling
  • Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek

    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Bladerdeeghapje met Passendale, champignons en spek
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    40 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak in een hete pan zonder vetstof
  • Hak de champignons in kleine stukjes en voeg toe aan het spek
  • Maak een roux
  • Laat de boter smelten, voeg bloem toe en meng met een garde
  • Laat enkele minuten bakken zonder te kleuren tot je een koekjessmaak ruikt
  • Giet de melk geleidelijk over de roux
  • Breng al roerend aan de kook
  • Klop er met een garde door en laat koken totdat je een mooie gladde saus hebt
  • Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  • Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, en voeg de rest bij de saus
  • Laat de kaas smelten in de saus
  • Voeg de gebakken spekblokjes, champignons en gehakte peterselie toe
  • Vul de bladerdeegpasteitjes met mengsel en schik ze op een met bakpapier beklede ovenschaal
  • Werk de bladerdeegpasteitjes af met de overgebleven Passendale-kaas
  • Plaats gedurende 5 minuten in de oven
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Koninginnesoep

    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Koninginnesoep
    Koninginnesoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuteb
    Notities

    Bereidingswijze

  • Breng 300 ml kippenbouillon aan de kook in een klein pannetje
  • Leg de kipfilet hier in en kook 15 minuten
  • Hak het sjalotje en de worteltjes heel fijn
  • Smelt de boter in een soeppan en roer al roerend met een garde de bloem er bij
  • Giet langzaam 1 liter kippenbouillon er bij en blijf goed roeren met de garde
  • Haal de kipfilet uit het pannetje en trek er met een vork en/of mesje stukjes af
  • Voeg de kipfilet, worteltjes, erwtjes, laurierblaadje en sjalotje toe aan de soep en laat 10 minuutjes zachtjes koken
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout
  • Roer als laatste de slagroom en fijngehakt peterselie er door
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Sperziebonen in ham

    sperziebonen
    Sperziebonen in ha
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    sperziebonen
    Sperziebonen in ha
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Maak de sperziebonen schoon en kook ze 3 minuten in kokend water
    • Schep de boontjes uit het water en laat schrikken in een kom met ijskoud water. Zo blijven de boontjes mooi groen en garen ze niet verder
    • Snij de ham in de lengte in reepjes van ± 2 cm breed en rol 4-5 sperziebonen in een reepje ham. Bestrooi met peper en zout naar smaak
    • Tot deze stap kan je deze sperziebonen in ham al heel goed voorbereiden! Zet de pakketjes tot gebruik in de koelkast en zet in de oven wanneer je bijna klaar bent om te eten
    • Leg de pakketjes in een ovenschaal en zet ze 10 minuten in de voorverwarmde oven
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Pesto

    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    pesto
    Pesto
    Print Recipe
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    >4 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
    • Rasp of schaaf de parmezaan
    • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
    • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
    • Maal de afgekoelde pijnboompitten
    • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
    • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
    • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
    • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Knoflooksoep

    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    knoflooksoep
    Knoflooksoep
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 160 graden
    • Snij het kopje van de knoflookknollen zodat je de teentjes kunt zien zitten
    • Druppel wat olijfolie bovenop de teentjes
    • Doe de knollen in een ovenschaal en pof ze ongeveer 45 minuten in de oven
    • Laat de knoflook voldoende afkoelen zodat je de teentjes uit de knollen kunt knijpen
    • Snipper 2 grote uien
    • Smelt een klont boter in de pan en fruit de uien glazig
    • Doe er de knoflook, de laurierblaadjes en een mespunt gemalen kruidnagel bij
    • Laat dit een minuut of 5 à 10 zachtjes pruttelen
    • Doe er dan 2 à 3 eetlepels bloem bij en roer dit er goed doorheen, zodat de bloem meegaart en het een roux wordt
    • Doe er een scheut (glas) droge witte wijn bij en roer het er goed door
    • Als het aan de kook is doe je er de kippenbouillon bij en brengt het weer aan de kook
    • Doe er een flinke scheut kookroom bij en breng het weer aan de kook, laat een minuut of twinting zachtjes pruttelen en voeg ondertussen naar smaak peper, zout en eventueel maggi toe
    • Na twintig minuten de staafmixer erdoor zodat het een mooie gladde soep wordt
    • Opdienen met geroosterd brood
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice