Aubergine rolletjes met mozzarella

auberginerolletjes
Aubergine rolletjes met mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
auberginerolletjes
Aubergine rolletjes met mozzarella
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine(s) in lange, dunne plakken
  • Grill de plakken aubergine in een grillpan of op de barbecue totdat ze mooie grill strepen hebben
  • Leg ze daarna op een bord met een stuk keukenpapier erop
  • Ondertussen snijd je de mozzarella in plakjes.
  • Besmeer de plakjes aubergine met pesto en beleg daarna met mozzarella en zongedroogde tomaatjes
  • Rol het plakje aubergine op en steek een cocktailprikker er doorheen
  • Eventueel kun je de auberginerolletjes nog 1-2 minuten in de grillpan of op de barbecue leggen zodat de mozzarella smelt
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettesoep met zalmsnippers

    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Courgettesoep met zalmsnippers
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Vul de waterkoker met 1,5 liter water en zet hem aan
    • Snijd de ui in grove ringen en hak de knoflook fijn
    • Verhit de olijfolie of de roomboter in een soeppan en bak de uien glazig
    • Was ondertussen de courgettes en snijd ze in grove stukken
    • Bak de knoflook en de courgette kort mee met de uien
    • Roer de pesto er doorheen en voeg daarna het gekookte water toe
    • Voeg de groentebouillontabletten toe en roer goed door
    • Laat het geheel 8 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan
    • Haal de soep van het vuur en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep
    • Voeg de kook room toe en roer dit goed door de soep
    • Voeg de zalmsnippers toe en verwarm een minuutje mee
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel kip pesto

    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
    • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
    • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
    • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
    • Tip:

      Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice