Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room

Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Tartaar van rode biet met gerookte paling en zure room
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes
  • Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
  • Kruid de zure room met peper en zout
  • Verdeel de rode biet tartaar over de vier borden in rondjes met een dresseer ring. Schik daarover de reepjes paling en werk af met een toefje zure room. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree

Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Konijnstoof met knolselderij-venkelpuree
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
150 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper.
  • Smelt in een braadpan de boter.
  • Bak de konijnenbouten in 5 minuten aan beide kanten bruin aan.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de uienringen 4-5 minuten.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Schenk de herfstbock en het wildfond in de pan en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag.
  • Voeg de ontbijtkoek en de takjes rozemarijn toe.
  • Stoof de konijnenbouten met het deksel op de pan in 2 uur zachtjes gaar.
  • Schil de knolselderij en snij ze in blokjes.
  • Maak de venkel schoon en snij ze in stukken.
  • Kook de knolselderij en de venkel in water met zout in 15 minuten gaar.
  • Giet de groenten af en pureer ze met de staafmixer.
  • Roer de creme fraichew, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
  • Verdeel de knolselderij-venkelpuree over de borden en leg de konijnenbouten erbij.
  • Bestrooi met peterselie.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
  • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
  • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
  • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
  • Bestrooi naar smaak met chilipeper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Moules marinières

moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
moules
Moules marinières
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel de mosselen goed schoon onder de koude kraan, verwijder de baarden en gooi de beschadigde exemplaren weg
  • Doe de uien, sjalotjes, peterselie, water en wijn of bouillon in een grote braadpan met stevige bodem en kook de uien en sjalotjes in 10 minuten zacht
  • Voeg de mosselen toe, dek de pan af en kook de mosselen 5 minuten of tot ze opengaan
  • Zet een vergiet op een diepe kom, giet de mosselen daarin af en bewaar het kookvocht
  • Gooi de dicht gebleven mosselen weg
  • Giet het kookvocht terug in de pan en laat het 5 minuten inkoken tot de helft van het volume
  • Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoor
  • Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper
  • Zet de pan weer terug op het vuur en verhit de saus, zonder hem te laten koken
  • Verdeel de mosselen over de borden, schenk de saus erover en bestrooi ze met peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Risotto ai frutti di mare

risotto
Risotto ai frutti di mare
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
risotto
Risotto ai frutti di mare
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze Risotto

  • Pel en snipper de ui
  • Verhit een scheutje olijfolie en de boter in de pan en fruit de ui circa 2 minuten
  • Voeg de risottorijst, de saffraan en de witte wijn toe en roer goed door tot de korrel glazig is
  • Voeg de bouillon toe en laat circa 18 minuten op laag vuur koken
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
  • Roer regelmatig over de bodem om aanbakken te voorkomen

Bereidingswijze Zeevruchten

  • Pel en plet de knoflook
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
  • Hak de peterselie fijn en voeg een deel toe
  • Laat circa 5 minuten bakken met een deksel op de pan
  • Voeg de witte wijn toe
  • Voeg de zeevruchten toe aan de risotto
  • Voeg de roomboter toe
  • Snijd de cherrytomaten in stukjes

Serveren

  • Verdeel de risotto over de borden, strooi de stukjes cherrytomaat en de resterende peterselie eroverheen
  • Breng op smaak met een beetje versgemalen peper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Pittige Siciliaanse visschotel

Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Sicil2
Pittige Siciliaanse visschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui, snijd de olijven in schijfjes, hak de peterselie en pers de knoflook uit
  • Rasp de kaas
  • Verhit wat olijfolie en fruit hierin de uisnippers tot ze lichtbruin beginnen te kleuren
  • Roer de helft van de kappertjes, de helft van de olijven en de helft van de peterselie erdoor en laat dit even meebakken
  • Voeg nu de knoflook, de pastasaus en de oregano toe, roer het even door en laat het dan 10 minuten op zacht vuur pruttelen
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook intussen de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking net niet helemaal gaar. Dit omdat ze nog even in de oven moeten en dan ook nog wat zullen doorgaren
  • Schep de tortellini uit de pan, laat ze even uitlekken en roer ze dan door de pastasaus
  • Vet een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie en schep de helft van de tortellini met saus erin
  • Strooi de helft van de Parmezaanse kaas erover
  • Leg de vis erop en verdeel de achtergehouden tortellini, kappertjes, olijven en Parmezaanse kaas over de vis
  • Zet het gerecht 15 minuten in de hete oven
  • Strooi vlak voor het serveren de rest van de peterselie over deze pittige visschotel
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Palingsalade met citroendressing

palingsalade
Palingsalade met citroendressing
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
palingsalade
Palingsalade met citroendressing
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de paling filet in stukjes van circa 1 centimeter
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren
  • Hussel de sla met de stukjes paling en de radijs
  • Verdeel de salade over de borden
  • Meng het citroensap met de suiker, de olie, de yoghurt, het kerriepoeder, een snufje zout en peper
  • Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover
  • Bak eventueel krieltjes goud bruin, of serveer de salade meet warme toast, dan wordt het een lunchgerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Zeeuw-Portugese mosselen

zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
zp3
Zeeuw-Portugese mosselen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Controleer de mosselen. Gooi kapotte exemplaren of mosselen die na een tik niet meer dicht gaan weg. Verwijder baarden.
  • Verhit de olijfolie in een cataplana, een Portugese pan, of een mosselpan, wok of hapjespan. Doe de helft van de knoflook en de helft van de mosselen in de pan. Leg hier de helft van de gesneden groenten, de peterselie, het laurierblad, de chorizo en de ham op. Dek deze laag toe met de rest van de mosselen, het klontje boter en de overgebleven groenten, knoflook, ham, chorizo en peterselie. Strooi er cayennepeper op.
  • Giet de wijn in de pan en breng aan de kook.Temper de hittebron. Laat mosselen en het groentekruidenmengsel ongeveer 25 minuten met het deksel op de pan staan. Schep de inhoud van de pan af en toe om.
  • Als alle mosselen zich geopend hebben is het gerecht, dat ten slotte met koriander wordt bestrooid, klaar. Het kookvocht van de mosselen kan als soep worden gegeten.
  • Eet bij dit gerecht frietjes, stokbrood of rijst en een salade.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice