Pesto

pesto
Pesto
Print Recipe
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
pesto
Pesto
Print Recipe
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
>4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Rooster de pijnboompitten in een droge pa totdat e lichtbruin zijn, haal ze direct daarna uit de pan en laat afkoelen
  • Rasp of schaaf de parmezaan
  • Haal alle blaadjes van het basilicum plantje en haal de dikste stengels erbij weg
  • De rest kun je authentiek doen met de vijzel of op de snelle manier met een keukenmachine
  • Maal de afgekoelde pijnboompitten
  • Voeg de parmezaan en basilicum en eventueel knoflook toe en maal onder toevoegen van olijfolie tot je de juist consistentie bereikt
  • Voeg peper en zout (niet te veel, de kaas is ook al zout!) naar smaak toe
  • Voeg een beetje citroensap toe, het is fris en houdt de groene kleur mooier
  • Serveer bij je pasta of gebruik het als dip
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Gegrilde courgettesalade met sinaasappel

courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
courgettesalade
Gegrilde courgettesalade met sinaasappel
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd hem vanuit daar met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken
  • Bestrijk de plakken met een dunne laag olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout
  • Verhit een grillpan en bak alle plakken courgette totdat er mooie grillstrepen ontstaan
  • Snijd de boven en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de schil met het witte vliesje er af. Snijd dan de sinaasappel partjes langs de vliesjes er uit
  • Verdeel de plakken courgette over 2 borden en verdeel de partjes sinaasappel er over
  • Hak de munt heel fijn en meng deze met de yoghurt
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pannetje
  • Verdeel wat yoghurt muntdressing. muntblaadjes en pijnboompitten over de courgette salade
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Arabische ovenschotel

Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Arabische ovenschotel
Arabische ovenschotel
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
  • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
  • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
  • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
  • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
  • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
  • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
  • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
  • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
  • Wel de couscous 10 minuten in warm water
  • Roer de couscous los met een vork
  • Pureer de aardappels met een pureestamper
  • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
  • Roer de couscous door de aardappelpuree
  • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
  • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
  • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel kip pesto

kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
  • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
  • Tip:

    Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice