Courgette quiche met champignons en spekjes

Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Courgette quiche met champignons en spekjes
Courgette quiche met champignons en spekjes
Print Recipe
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
6 personen
Kook Tijd
45 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de courgette, champignons en prei
  • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
  • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
  • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
  • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
  • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
  • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
  • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
  • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
  • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
  • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spinazietaart met gehakt

Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Spinazietaart met gehakt
Spinazietaart met gehakt
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De plakjes bladerdeeg en de spinazie laten ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • De uien snipperen en bakken met een beetje boter in een braadpan
  • Het gehakt toevoegen en meebakken tot het mooi rul en droog is
  • Voeg de sambal badjak bij het gehakt mengsel voor wat extra pit
  • De spinazie heel goed uitknijpen, zoveel mogelijk vocht verwijderen
  • Roerbak de spinazie nog even mee met het gehakt en schep alles goed door elkaar
  • In een kom de eieren loskloppen en de crème fraîche en de geraspte kaas er doorheen roeren
  • Bekleed een quichevorm of ovenschaal met het bladerdeeg
  • Schep het spinazie-gehaktmengsel in de vorm en verdeel het netjes over de bodem
  • Giet nu het eiermengsel over de spinaziequiche
  • Zet de hartige taart met het gehakt en de spinazie in de oven en probeer je geduld te bewaren
  • Na ongeveer 45 minuten (vulling mag niet meer vochtig zijn en het bladerdeeg moet krokant zijn) is je spinazietaart met gehakt klaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice