Gesauteerde gemengde paddenstoelen

wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
wildepaddenstoel
Gesauteerde gemengde paddenstoelen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Borstel, indien nodig, de hoeden van de paddenstoelen schoon met een spons
  • Laat kleine paddenstoelen heel of snijd ze dik
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze op matige temperatuur tot ze glazig zijn (ca 5 minuten
  • Voeg de boter, paddenstoelen, zout en peper toe en bak ze op middelhoge temperatuur onder regelmatig roeren tot ze zacht zijn en hun vocht vrijkomt (ca 8 minuten)
  • Voeg de knoflook toe en bak die 2 minuten mee
  • Schep de peterselie door de paddenstoelen en strooi er zout over
  • Warm serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Oma’s Kipstoofschotel

    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kipstoof
    Oma’s Kipstoofschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, hak de knoflook fijn
    • Snij de prei in ringen, de champignons in plakjes
    • Doe een flinke theelepel kerrie, een flinke theelepel paprikapoeder, wat zout, versgemalen peper en een volle eetlepel bloem in een stevige plastic zak
    • Doe de drumsticks erbij en schud
    • Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kip ca. 10 minuten rondom goudbruin
    • Schep het uit de pan op een bord
    • Verhit nog een beetje olie in de pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook tot ze zacht beginnen te worden
    • Schep de prei erdoor, dan de champignons
    • Bestrooi met een theelepel kerrie en paprikapoeder en zout en peper
    • Laat even al omscheppend meefruiten, dan krijgen de groenten meer smaak
    • Giet de wijn erbij en laat even uitbruisen
    • Roer de crème fraîche erdoor
    • Nu de kip terug in de pan, duw goed onder in het vocht
    • Hak de peterselie fijn en voeg de helft toe
    • Laat met de deksel op de pan op zacht vuur ca. 15 minuten sudderen
    • Proef op zout en peper
    • Strooi de rest van de peterselie erover

    Lekker met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice