pittige pompoenstoof

Pittige pompoenstoof

Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht Vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoen in blokjes
  • 1 grote ui in ringen
  • 1 teen knoflook
  • 2 blokjes groente bouillon
  • 400 ml water
  • 360 gram kikkererwten
  • verse peterselie
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 1 potje tomatenpuree groot
  • 1 theelepel harissa of meer naar smaak
  • boter

Notities

Bereidingswijze:
  • Snijd de ui en knoflook fijn en smelt de boter in een braad- of stoofpan.
  • Fruit hier de ui en knoflook in en roer hier de harissa en de tomatenpuree doorheen.
  • Voeg dan de plakjes champignons toe en roerbak even mee.
  • Doe vervolgens de pompoenblokjes erbij en schep er goed doorheen.
  • Los het bouillonblokje op in het water en giet de bouillon vervolgens met de pompoen in de pan.
  • Breng zachtjes aan de kook en laat circa 30 minuten stoven met de deksel een klein beetje open.
  • Roer er de laatste 5 minuten de kikkererwten en peterselie doorheen.
  • Proef op het laatst of er nog een beetje peper, zout of harissa in hoort.
  • Lekker met rijst of aardappelpuree.
  • Serveer er eventueel wat Griekse of plantaardige yoghurt bij.