Preisoep met paling

preisoep
Preisoep met paling
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
preisoep
Preisoep met paling
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een soeppan en fruit er de sjalotjes in zonder ze bruin te laten worden
  • Voeg de gesneden prei toe en bak die al omscheppend een minuut of 3 à 4 mee
  • Blus het sjalot-preimengsel met de witte wijn
  • Voeg na een paar minuten de bouillon en de stukjes aardappel toe en laat ze aan de kook komen
  • Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel op de pan 15 à 20 minuten zacht pruttelen
  • Snijd ondertussen de paling schuin in reepjes van ca 3 cm breed
  • Pureer de soep en breng die vervolgens op smaak met zout en peper
  • Verdeel de reepjes paling over vier koppen of borden
  • Schep er de soep over en strooi er wat fijngeknipte bieslook over
  • Direct serveren
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chinese tomatensoep

    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    chintomatensoep
    Chinese tomatensoep
    Print Recipe
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    6-8 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snij de winterpenen in kleine blokjes
    • Snij de preien in ringen
    • Snij de uien in ringen
    • Snij de knoflook in dunne plakjes
    • Ontvel de tomaten en verwijder de zaden
    • Beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien glazig, voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee
    • Haal de uien en de knoflook uit de pan en zet ze apart
    • Bak de kipfiletblokjes in de braadpan, voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe
    • Giet de kipfilet af in een vergiet en zet het apart
    • Zet 5 liter water op en breng dit aan de kook
    • Voeg de prei en de wortelen toe
    • Na 5 minuten koken voeg je de 4 bouillonblokjes verkruimeld toe en kookt het geheel dan nog 10 minuten
    • Licht pureren met een staafmixer tot de prei fijn is
    • Voeg de ui en knoflook weer toe
    • Pureer de tomaten met een staafmixer
    • Voeg de gepureerde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door
    • Maak de inhoud van de pakken honig soep aan met water en mix het goed door elkaar en voeg het toe aan de soep
    • Blijf de soep goed roeren
    • Voeg de taugé toe
    • Voeg nu de suiker en de ketjap toe
    • Zet het vuur uit maar blijf roeren tot het niet meer kookt
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde kippensoep

    Gevulde kippensoep
    Gevulde kippensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Gevulde kippensoep
    Gevulde kippensoep
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Snipper de ui, maak de prei schoon en snijd in stukken
    • Schrap de winterpeen en snijd in plakjes en daarna in stukjes
    • Leg de kippenbouten in een grote soeppan
    • Verdeel de groenten, 1/3 van de peterselie, 1/3 van de selderij en de tijm erover
    • Voeg de peper, laurier toe en schenk het water erbij
    • Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf
    • Draai het vuur lager en laat de bouillon zachtjes trekken
    • Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord
    • Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef
    • Zeef de bouillon boven een andere pan
    • Ontvet de bouillon indien nodig
    • Laat het afkoelen en laat het koud worden in de koelkast
    • Schep het gestolde vet uit de bouillon
    • Verwijder het vel van de kippenbouten, maak het vlees los van de bouten en snij het in stukjes
    • Verwarm de bouillon opnieuw
    • Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier
    • Roer het kippenvlees door de bouillon
    • Breng aan de kook en voeg de pakjes kippensoep en vermicellisoep erdoor
    • Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep
    • Breng op smaak met peper en zout en een beetje citroensap
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Erwtensoep

    erwtensoep
    Erwtensoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    erwtensoep
    Erwtensoep
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    >150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Trek een bouillon van de schouderkarbonades of varkenslapjes en de zuurkoolspek in een grote soeppan
    • Kook in een andere pan de spliterwten de hele erwten (Schuim regelmatig af)
    • Laat dit alles circa anderhalf uur zacht koken (af en toe roeren)
    • Snij in de tussentijd de knolselderij in kleine blokjes van 1 bij 1cm.
    • Snij de prei in smalle ringen
    • Snij de uien en winterwortel in ringen en stukjes (niet nodig indien je de hutspot groenten gebruikt)
    • Hak de selderij fijn (pakje of de selderij van de knol zelf)
    • Haal na anderhalf uur het vlees en het zuurkoolspek uit de pan
    • Snijd de karbonades of varkenslapjes in stukjes, en doe het vlees (behalve zuurkoolspek) met alle groenten terug in de pan
    • Laat de soep nog zo`n 30 a 40 minuten zachtjes koken, de blokjes knolselderij zijn dan heel zacht geworden
    • Voeg de 2 pakken erwtensoep(honig) toe
    • Als de soep te dik is leng deze dan aan met nog wat water, ongeveer een halve liter of iets minder
    • Afhankelijk van een verse of Unox rookworst deze 10 minuten mee verwarmen in de soep
    • Uit de soep halen en in plakjes snijden en weer toevoegen aan de soep
    • Dit kan je doen in de laatste 20 minuten kooktijd van de soep
    • Proef de soep en voeg eventueel nog wat zout of peper naar smaak toe

    Serveertips
    Lekker met roggebrood belegd met de spek uit de soep (of gewoon katenspek bij de slager vandaan).

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgette quiche met champignons en spekjes

    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Courgette quiche met champignons en spekjes
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de courgette, champignons en prei
    • Snijd de courgette in blokjes van circa 2 cm, de champignons in kleinere blokjes en de prei in ringen
    • Vet de taartvorm of ovenschaal in met boter en leg vervolgens de bladerdeeg op de bodem en de rand, zodat deze geheel bedekt zijn
    • Verhit de olie en fruit hierin in de ui
    • Voeg de spekjes toe en braad deze kort goudbruin
    • Voeg de courgette, prei, champignons, zout en peper toe
    • Onder af en toe roeren de courgette zacht laten worden
    • Eventueel overtollig vocht afgieten en de crème fraîche toevoegen en even laten koken
    • Doe de inhoud van de pan in de taartvorm of ovenschaal
    • Bestrooi het gerecht met geraspte kaas
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Plaats de courgette quiche in het midden van de oven en laat hem goudbruin worden
    • De oventijd is afhankelijk van de begintemperatuur van het gerecht
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kapucijners met spek en appel

    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kapucijnersspek
    Kapucijners met spek en appel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant en schep ze uit de pan, bewaar het bakvet in de pan
    • Schil en snijd de winterpeen in blokjes
    • Halveer de prei over de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen
    • Verhit het bakvet van de spekjes in de pan en bak de wortel en prei in circa 5 minuten
    • Pel en snijd de uien in halveringen, voeg ze toe en bak nog 3 minuten mee
    • Giet de kapucijners af en spoel ze af met koud water
    • Voeg de kapucijners met het spek toe aan de pan met groente, warm het geheel goed door
    • Snijd de augurken in blokjes en voeg toe aan de pan met kapucijners en breng op smaak met versgemalen peper
    • Schil de appels, snijd in parten en verwijder het klokhuis
    • Smelt de boter in een pan en bak de appelpartjes goudbruin
    • Voeg de honing toe en karamelliseer de appels in de honing
    • Meng de piccalilly met de crème fraîche

    Serveren

    • Schep het gerecht op een bord en leg de rookworst en de gekaramelliseerde appels erbij
    • Serveer de piccalilly-crème fraîche er apart bij
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Stoemp

    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Stoemp
    Stoemp
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappelen en halveer ze
    • Maak de uien, de preien, de winterwortels en de knolselderij schoon en snijd ze in grove stukken
    • Doe de aardappelen in een pan met een laagje water, voeg de groenten toe en kook het geheel gaar in ongeveer een half uur.
    • Bak ondertussen de spekjes krokant.
    • Snijd de witlof in grove stukken en bak deze in wat boter.
    • Snipper de kool en de spruitjes fijn en blancheer ze enkele minuten in kokend water.
    • Giet de gare aardappelen en groenten af en stamp ze fijn.
    • Roer er de spekjes, de witlof, de kool en de spruitjes door, samen met het ei, een klontje boter en een scheutje room.
    • Breng het geheel op smaak met zout, peper en vers geraspte nootmuskaat.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice