Stamppot rode biet met gehaktballen

bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
bietjesstamppot
Stamppot rode biet met gehaktballen
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
35 minuten
Notities

Bereidingswijze stamppot

  • Kook de rode bieten en verwijder het vel van de bieten en snijd ze in blikjes
  • Pel en snijd de uien fijn, en bak ze glazig
  • Voeg de suiker, het laurierblad en de azijn toe aan de rode biet
  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in circa 20 minuten gaar in licht gezouten water en giet ze af
  • Giet het bietenmengsel af, vang het vocht op en verwijder het laurierblad
  • Stamp de aardappels fijn
  • Meng wat van het bietenvocht en een beetje jus door de stamppot tot deze lekker smeuïg is en laat alles goed doorwarmen
  • Breng op smaak met peper en zout

Bereidingswijze gehaktballen

  • Klop de eieren met het zout, de peper en de nootmuskaat
  • Week het brood in een beetje water of melk en druk het dan flink uit
  • Roer het broodpapje of de 2 verkruimelde beschuiten en de eieren flink door elkaar en voeg het gehakt erbij
  • Kneed dit alles tot een compacte massa en maak er ballen van
  • Maak de boter of margarine flink heet in een braadpan en braad het gehakt rondom bruin en gaar in ongeveer 35 minuten
  • Blus de jus met water af
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Roze bliksem met krokante parmaham

rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
  • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
  • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
  • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
  • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
  • <li

  • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stamppot Shoarma

Stamppotshoarma-300x225
Stamppot Shoarma
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Stamppotshoarma-300x225
Stamppot Shoarma
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar
  • Verwarm intussen de bietjes in een steelpan
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin
  • Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand
  • Giet de aardappels af
  • Stamp ze fijn met de boter en de jus en schep de bietjes en de ui erdoor
  • Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Visserssalade met haring en witte bonen

visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
visserssalade
Visserssalade met haring en witte bonen
Print Recipe
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 45 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de krieltjes verder gaar in ca. 5 minuten of volgens de aanwijzigen op de verpakking
  • Giet ze af en spoel er koud water over
  • Giet de witte bonen af en laat ze goed uitlekken
  • Pel de rode bieten en snijd ze in blokjes
  • Meng de ingrediënten voor de dressing
  • Schep de krieltjes, bonen, haring en dressing door elkaar
  • Serveer deze salade op een schaal met de rode bieten eromheen
  • Strooi de peterselie erover en garneer met de plakjes citroen
  • Serveer er geroosterd wit brood bij
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice