Rode kool op grootmoeders wijze

Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Rode kool op grootmoeders wijze
Rode kool op grootmoeders wijze
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Hak de rode kool in vieren en snijd de harde stronk weg
  • Schaaf of snijd de kool in dunne sliertjes. Doe de rode kool in de pan
  • Voeg de volgende ingrediënten toe:
    1,5 dl water, 2 theelepels zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn
  • Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om
  • Schil intussen de appels schillen en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken
  • Schep de appelstukjes door de rode kool
  • Met de deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water laten verdampen. Af en toe omscheppen
  • Schep de boter door de rode kool en laat nog 5 minuten stoven
  • Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje
  • Breng de rode kool op smaak met zout, suiker en eventueeleen scheutje azijn
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Roze bliksem met krokante parmaham

rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
  • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
  • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
  • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
  • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
  • <li

  • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice