Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons

forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
forelpakketje
Forelpakketje met tomaat, kaas en champignons
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30-60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Spoel de forellen in koud water en dep ze droog
  • Leg een stuk bakpapier van 45x45 cm op een bakplaat
  • Leg in het midden van het vel nog een stuk papier groot genoeg voor de twee forellen
  • Leg ze erop en bestrooi met zout
  • Verhit de boter in een koekenpan, bak de champignons, de paprika en wortelplakjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze net gaar zijn
  • Voeg de lente-ui en de tomaten toe en bak ze nog circa 2 minuten mee
  • Roer de peterselie erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper
  • Schep het tomatenmengsel over de forellen en verdeel de kaas erover
  • Vouw het papier rondom goed dicht
  • Bak de vis in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Courgettes in het zuur

Courgettes in het zuur
Print Recipe
Courgettes in het zuur
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de courgettes en snijd het kontje en de kroon eraf
  • Snijd ze in de lengte door en verwijder de zaadlijsten
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van niet meer dan een cm dik
  • Maak de uien schoon en snijd ze in dunne ringen
  • Meng de courgettes met de uien in een grote kom en strooi het zout erover
  • Hussel het geheel nog eens goed door en laat dit enkele uren staan
  • Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af met koud water en laat het uitlekken
  • Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • maak een kruidenbuiltje van de laurierbladeren en de jeneverbessen
  • Breng in een grote pan de azijn, suiker, mosterdzaad, kurkuma, dillezaad en het kruidenbuiltje aan de kook
  • Laat dit enkele minuten koken en voeg de courgettes, ui en paprika toe
  • Breng alles weer aan de kook en laat het ongeveer vijf minuten koken
  • Vul de schone potten met de groenten, vul de potten tot de rand met het hete kookvocht en draai vervolgens de deksels op de potten
  • Zet de potten ondersteboven en laat ze 5 minuten afkoelen
  • Draai de potten weer om en laat ze verder afkoelen
  • Laat het zoetzuur minstens een week, liever drie weken, intrekken
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Italiaanse Ovenschotel

    Italiaanse Ovenschotel
    Italiaanse Ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Italiaanse Ovenschotel
    Italiaanse Ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    50 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de aardappelschijfjes in een pan circa 10 minuten totdat ze zacht zijn
    • Snijd de prei, paprika, ui en knoflook in stukjes
    • Giet een scheut olie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul
    • Voeg daarna de prei, paprika, ui en knoflook toe en dit 5 minuten mee
    • Vervolgens doe je de tomatenblokjes erbij en laat je de saus nog 5-10 minuten zachtjes koken
    • Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal
    • Schep hier de saus overheen en leg daarna de rest van de aardappelschijfjes erbovenop
    • Als laatste strooi je de geraspte kaas over de ovenschotel en zet je de schaal 20-25 minuten in de oven
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Schnitzel Possenhofen

    Schnitzel Possenhofen
    Schnitzel Possenhofen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Schnitzel Possenhofen
    Schnitzel Possenhofen
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Schil de aardappels en snijd in blokjes en kook de aardappels in ruim water in circa 8 minuten beetgaar
    • Laat de aardappels uitwasemen op keukenpapier
    • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes
    • Kook de sperziebonen in circa 7 minuten beetgaar en laat ze goed uitlekken
    • Snijd de champignons in vieren, snijd de augurken in blokjes en snijd de bieslook fijn
    • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een brede pan en bak de champignons en de aardappels in circa 8 minuten goudbruin en gaar
    • Voeg de sperziebonen, augurken, paprika en een gedeelte van de bieslook toe en bak 2 minuten mee
    • Roer de crème fraîche en de mierikswortelpuree erdoor en breng op smaak met wat zout en versgemalen peper
    • Wentel de kalfsschnitzels door de bloem, de eieren en het paneermeel
    • Verhit een ruime scheut olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels om en om in circa 5 minuten per kant goudbruin en gaar
    • Besprenkel de schnitzels met het sap van een halve citroen en snijd de rest van de citroen in partjes
    • Laat de schnitzels uitlekken op keukenpapier
    • Verdeel het aardappel-groentemengsel over borden
    • Leg de kalfsschnitzels erop en strooi de resterende bieslook ervover
    • Serveer de citroenpartjes ernaast
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gevulde courgette

    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    courgette-bootjes-gehakt-freshhh-1
    Gevulde courgette
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Was de courgettes en snijd ze in de lengte door
    • Voorzichtig en met beleid hol je de courgettes uit met een lepel en doe je het vruchtvlees in een schaal
    • Maak de paprika’s en champignons schoon en snijd ze in kleine delen
    • Doe hetzelfde met de ui en de knoflook
    • Voeg alles samen in de schaal en roer het door elkaar samen met wat peper en zout en een schep sambal
    • Fruit het gehakt
    • Voeg het groentemengsel toe
    • Vul de uitgeholde courgettes met het mengsel en doe er een schep geraspte kaas overheen
    • Leg de courgettes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
    • Heb je een gril? Laat dan de laatste 3 minuten volop grillen voor een mooie korst
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Ovenschotel kip pesto

    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    kippesto
    Ovenschotel kip pesto
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
    • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
    • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
    • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
    • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
    • Tip:

      Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kip shoarma ovenschotel

    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    kipshoarma
    Kip shoarma ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    3 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar.
    • Kruid ondertussen de kipreepjes met de shoarmakruiden en bak in een pan rondom bruin.
    • Voeg de champignons in plakjes toe en de paprika in blokjes.
    • Giet de aardappels af en pureer fijn met een stamper. Voeg de boter, melk en nootmuskaat toe en meng tot een smeuïge puree.
    • Doe het shoarma mengsel in een ovenschaal
    • Snijd de tomaten in blokjes (verwijder de zaadjes) en verdeel het over het shoarma mengsel
    • Dek af met de aardappelpuree
    • Bestrooi de bovenzijde met wat kaas en plaats het ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven (185 graden), (ik heb de 4D hete lucht functie gebruikt)
    • Zet eventueel de laatste paar minuten de grill aan voor een krokant korstje
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gegrilde kabeljauw met paksoi

    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    gegrildekabeljauwmetpaksoi
    Gegrilde kabeljauw met paksoi
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    Ik maak eerst de saus klaar

    • ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
    • paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
    • Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
    • peper naar smaak en gedroogde koriander
    • Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
    • Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen
    • Kabeljauwfilet
    • citroensap
    • peper
    • bloem
    • zonnebloem olie om te bakken

    Bereidingswijze

    • De vis en paksoi is zo vlug klaar zorg dat de tafel gedekt is
    • zorg dat al je ingrediënten klaar staan want bakken en wokken en bakken gaat achter elkaar door
    • Wil je er rijst bij of gebakken aardappeltjes zorg ook dat het opstaat en bijna klaar is.
    • Sesamolie in de wokpan
    • Zonnebloemolie in de koekenpan voor de vis
    • Ui en knoflook fijn snijden en wokken in de sesamolie
    • Paksoi snijden en wassen,ik snijd eerst de harde gedeelten en laat ze wat langer mee bakken met uien knoflook
    • Ondertussen citroensap over de vis en peper erop en even door de bloem halen.
    • Zonnebloemolie aanzetten ,hoog vuur
    • Paksoy allemaal in de pan kruiden erover en op het laatst de ketjap en nog even mee laten bakken
    • Ondertussen de kabeljauw bakken
    • En als alles goed is is alles gelijk klaar
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Courgettestamppot met gerookte makreel

    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Courgettestamppot met gerookte makreel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze

    • De aardappels schillen, wassen en in stukken snijden en in 20 minuten gaarkoken
    • De courgettes wassen en in stukjes snijden
    • De paprika schoonmaken en in blokjes snijden
    • In koekenpan 2 el vloeibare margarine verhitten en de courgettes 5 minuten bakken
    • De paprika toevoegen en 3 minuten meebakken
    • De gerookte makreel fileren en in stukken snijden
    • De aardappels afgieten en met de pureestamper de aardappels fijnmaken
    • De rest van de vloeibare margarine toevoegen
    • Het grootste deel van de courgette, paprika en de helft van gerookte makreel erdoor scheppen
    • De stamppot met zout en peper op smaak brengen
    • Met de rest van de courgette, paprika en de gerookte makreel garneren
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice