Goulashsoep (Oostenrijkse)

goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
goulashsoep
Goulashsoep (Oostenrijkse)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
240 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Zet een grote (braad)pan op middelhoog vuur
  • Smelt 1 eetlepel boter en voeg daar 1 el olie aan toe
  • Snijd ondertussen de riblappen in blokjes en kruid ze met zout en peper
  • Zodra de boter en olie heet genoeg zijn, is het tijd om het vlees dicht te schroeien
  • Dit zorgt voor extra smaak aan het gerecht
  • Bak de riblappen in twee porties rondom goudbruin
  • Schep uit de pan en zet apart
  • Doe in dezelfde pan (met de aanbaksels en resterende olie, smaak!) de spekjes en bak tot ze knapperig beginnen te worden
  • Voeg dan de ui, knoflook, chilipeper en paprika toe
  • Bak de groenten glazig
  • Voeg de kruiden en tomatenpuree toe aan het mengsel en bak ongeveer 1 minuut mee, terwijl je af en toe roert
  • Doe vervolgens het vlees terug in de pan, inclusief de bouillonblokjes, laurierblaadjes, azijn en tomatenblokjes
  • Schenk er op het laatst 1 liter water bij
  • Zet de pan op de kleinste pit en laat alles 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen
  • Proef na 2 uur of de soep op smaak is en het vlees zacht
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe
  • Is het vlees nog niet zacht genoeg? Zet de soep dan nog even een uurtje terug op het vuur
  • Is dat wel het geval? Doe dan nu de aardappelblokjes in de pan en laat nog een half uur meekoken
  • Serveer de soep in grote kommen met geroosterd zuurdesembrood
  • Eventueel kun je het geheel nog iets deftiger maken met een paar takjes verse peterselie
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stampot Hawaï met kipfilet

stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
stamppot hawaii
Stampot Hawaï met kipfilet
Print Recipe
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Porties
5-6 personen
Kook Tijd
90 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Snij de spitskool in fijne reepjes
  • Snij de ananas, appel en paprika in blokjes
  • Bak de fijn gesneden spitskool met kerrie en paprikapoeder, in een beetje olie beetgaar
  • Bak de paprika blokjes de laatste minuten mee
  • Roer de gesneden ananas en appel erdoor heen
  • Maak van de aardappels een luchtige aardappelpuree
  • Spatel het groente mengsel door de aardappelpuree
  • Dep de kipfilets met keukenpapier droog
  • Bestrooi beide zijden met peper en zout en kruid beide zijden met kerrie- en paprikapoeder
  • Smelt de croma in een braadpan en wacht tot het lichtbruin wordt
  • Bak de kipfilets op hoog voor om en om in ongeveer 3 minuten lichtbruin
  • Draai het vuur laag en bak de kipfilets aan beide kanten bruin in ongeveer 15 minuten. Regelmatig keren
  • De kipfilets worden extra lekker als je een beetje verse tijm meebakt
  • Serveer de kipfilets bij de stamppot
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Hollandse bruine bonen schotel

    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    bruine bonen
    Hollandse bruine bonen schotel
    Print Recipe
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    6 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin ui, paprika en knoflook
  • Verhit 1 eetlepel olie, bak hierin het gehakt rul
  • Voeg het ui, paprika en knoflookmengsel toe aan het gehakt
  • Voeg de champignons toe en bak ze even mee
  • Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de paprikapoeder toe
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg 200 ml water toe
  • Voeg de doperwten en bruine bonen toe
  • Ongeveer een minuut of 20 laten pruttelen met af en toe roeren
  • Vergeet niet te proeven
  • Serveer in aparte kommetjes de zilveruitjes, de augurken (in plakjes) en de appelstroop erbij
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Champignons met varkensvlees

    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    champ met varkensvlees
    Champignons met varkensvlees
    Print Recipe
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties
    2 personen
    Kook Tijd
    30 minuten
    Notities

    Bereidingswijze:

    • Week de shiitakes volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat ze wellen. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
    • Snijd het varkensvlees in reepjes. Marineer ze in de sojasaus en de rijstwijn.
    • Maak de groenten schoon.
    • Snijd de paprika in reepjes en de lente uitjes in kleine ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    • Verhit de olie in een pan of wok.
    • Neem het vlees uit de marinade en roerbak 5 minuten in de olie tot de reepjes bruin zijn.
    • Voeg de paprika, lente uitjes en champignons toe en roerbak het geheel nog 4 minuten.
    • Roer er de uitgelekte shiitakes en de oestersaus door.
    • Laat het geheel nog 2 minuten zachtjes doorkoken.
    • Roer de maïzena los met een beetje water. Voeg dit aan het vlees toe.
    • Laat het mengsel op een hoog vuur doorkoken, tot de saus iets is ingedikt.

    Heerlijk met rijst

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella

    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    lasagne_liggend
    Lasagne met bechamelsaus en mozzarella
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    90 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes
    • Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes
    • Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin
    • Voeg de overige groentes toe en bak deze mee
    • Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout
    • Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, roer deze gaar totdat deze korrelig geworden is
    • Voeg de melk beetje bij beetje toe, totdat een gladde saus ontstaan is
    • Voeg een deel van de geraspte kaas bij de saus en laat de saus nog een paar minuten koken tot hij indikt
    • Snij de mozzarella in plakken
    • Begin nu met het vullen van de ovenschaal
    • Eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, lasagnebladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, lasagnebladen, tomatensaus en eindig met een laagje geraspte kaas
    • Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden

    Buon appetito

    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Kapucijnerschotel

    Kapucijnerschotel
    Kapucijnerschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Kapucijnerschotel
    Kapucijnerschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verhit 2 el olijfolie in een pan
    • Bak het gehakt rul en bruin
    • Bak op het laatst de gesnipperde uien en de gesneden paprika’s kort mee
    • Voeg 200 ml water en Honig basis voor Kapucijners toe
    • Breng het geheel aan de kook
    • Laat het met de deksel op de pan circa 5 minuten zachtjes doorkoken
    • Voeg de uitgelekte kapucijners en ananasstukjes toe
    • Verwarm het geheel al omscheppend op een laag vuur
    • Serveer met Limburgse mosterd, stroop en stukjes augurk
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Chili con carne

    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Chili con carne
    Chili con carne
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Bak het gehakt rul in een grote pan
    • Snipper de uien en snijd of pers de knoflook fijn
    • Snijd de paprika’s in blokjes of reepjes
    • Bak de uien en knoflook mee, voeg de kruiden en de tomatenpuree toe en laat een minuut meebakken
    • Spoel alle bonen in een vergiet af, laat uitlekken en voeg ze toe aan de chili
    • Mais en tomatenblokjes of gepelde tomaten erbij
    • 20 minuten laten pruttelen en klaar!
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Soja sesam garnalen

    sojasesam
    Soja sesam garnalen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 20 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 20 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    sojasesam
    Soja sesam garnalen
    Print Recipe
    Porties Prep Tijd
    4 personen 20 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Porties Prep Tijd
    4 personen 20 minuten
    Kook Tijd
    30 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
    • Afgieten in een vergiet en laten uitlekken
    • Pel ondertussen de ui
    • Snijd de ui en de paprika in stukjes, snijd de paksoi in repen
    • Verhit circa 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak hierin de ui en de paprika 3 minuten
    • Voeg de garnalen en de stukjes ananas toe en wok nog 3 minuten
    • Voeg 8 eetlepels Wok saus toe en warm goed door
    • Verhit ondertussen circa 1 eetlepel wok olie in de wok en roerbak hierin de paksoi 4 minuten
    • Voeg 2 eetlepels wok saus toe en warm goed door
    • Verdeel de rijst over de borden en schep de Soja Sesam garnalen met paprika, ananas en de paksoi ernaast
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice