Kippastei

kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
kippastei
Kippastei
Print Recipe
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Porties Prep Tijd
10 stuks 90 minuten
Passieve Tijd
180 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Doe de kipdijfilet met de eieren, dragon, port en het zout in de keukenmachine en maal het fijn
  • Bekleed de cakevorm met de plakjes katenspek
  • Schep ¼ van het kipmengsel in de vorm
  • Verdeel de pistachenoten erover
  • Dek af met ¼ van het kipmengsel
  • Leg de eendenhaasjes erop
  • Dek weer af met ¼ van het kipmengsel
  • Verdeel de tomaatjes erover en dek af met de rest van de kip
  • Vouw de overhangende plakjes spek naar binnen
  • Zet de cakevorm in een braadslede in de oven en vul de braadslede tot halverwege met water
  • Bak de pastei in ca. 1 uur iets onder het midden van de oven
  • Neem uit de oven en schenk het vrijgekomen vet uit de pastei
  • Laat in de vorm afkoelen. Dit duurt ca. 3½ uur
  • Stort de pastei op een plank en snijd in plakken
  • Tip: Lekker met cranberrycompote
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Hazenrugfilet met cranberrysaus

hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
hazenrugfilet
Hazenrugfilet met cranberrysaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan de port met de suiker aan de kook en laat 2-3 minuten inkoken
  • Schep de cranberry's erdoor en verwarm deze op laag vuur 7-8 minuten zachtjes, tot de bessen beginnen te knappen
  • Laat de saus eventueel afkoelen en bewaar afgedekt
  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Verhit in een koekenpan de boter
  • Bak de filets in ca. 2 minuten rondom bruin
  • Leg het vlees in een schaal en laat in de oven in 6-8 minuten van binnen rosé worden
  • Roer ondertussen de cranberrysaus door het bakvet en verwarm de saus kort
  • Snijd de filets schuin in plakken en leg op warme borden
  • Serveer met de saus
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice