GAZPACHO

GAZPACHO
GAZPACHO
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
GAZPACHO
GAZPACHO
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten - behalve zout - in de keukenmachine en pureer ze
  • Voeg zout naar smaak toe
  • Zet de soep in de koelkast en laat ze (ijs)koud worden
  • Serveer de koude soep in kleine kopjes of glazen
  • Garneer de soep met wat fijngeknipte peterselie of bieslook
  • Serveer wat sneetjes stokbrood bij de soep
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng

    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    wokstamppot
    Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar
    • Verhit de olie in een wok en fruit de ui 1 minuut
    • Voeg de wokblokjes toe en bak het vlees in 3 minuten al omscheppend bruin
    • Voeg de spitskool toe en bak in 5-6 minuten beetgaar
    • Laat de ananas stukjes uitlekken en vang de siroop op
    • Schep de ananasstukjes door de spitskool
    • Giet de aardappelen af en vang een kop kookvocht op
    • Stamp de aardappelen met de ananassiroop en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree
    • Schep de puree door de spitskool in de wok
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Schep de wokstamppot op borden en bestrooi met de seroendeng
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Spaanse courgettestamppot met chorizo

    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    courgettestamp
    Spaanse courgettestamppot met chorizo
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    45 minuten
    Notities

    Bereidingswijze Spaanse courgettestamppot

    • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
    • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken, kook de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Giet ze af en stoom ze droog
    • Verwijder indien nodig het velletje van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de chorizo in circa 10 minuten krokant
    • Pel en snipper de ui en de knoflook
    • Snijd de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en de italiaanse kruiden in circa 2 minuten
    • Voeg de courgette toe en bak circa 6 minuten mee tot de courgette zacht is
    • Pureer de aardappels en voeg de chorizo (inclusief het bak vocht) toe
    • Voeg het courgette mengsel toe
    • Goed doorroeren niet meer pureren

    Bereidingswijze paprika-tomaten salsa

    • Snijd de gegrilde paprika in blokjes
    • Snijd de trostomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten
    • Snijd de trostomaten daarna in kleine stukjes
    • Pel en snijd het sjalotje fijn en voeg dit toe
    • Voeg 1 eetlepel verse fijngesneden bieslook toe
    • Voeg het sap van een limoen toe
    • Meng het geheel goed door elkaar in een kom
    • Voeg een beetje versgemalen peper toe
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    “Huisgemaakte” Lasagne

    lasagne
    “Huisgemaakte” Lasagne
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    lasagne
    “Huisgemaakte” Lasagne
    Print Recipe
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    5 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze (tomatensaus)

    • Om te komen tot een overheerlijke tomatensaus heb je tijd nodig. Het is ideaal als de saus zo’n 2 uur op kan staan
    • Snipper de ui fijn, snijd de knoflook in heel dunne plakjes en spoel de tak rozemarijn even schoon onder de kraan
    • Doe de tomatensaus in de breedste pan met een dikke bodem die je hebt
    • Controleer voordat je de verpakkingen weggooit of er al zout aan de saus is toegevoegd
    • Is dat het geval; voeg dan in de bereiding van de saus zelf géén zout meer toe
    • Is het zonder, voeg dan wel zout toe – naar eigen gewoonte of smaak
    • Doe de uisnippers, de knoflook, de rozemarijntak, een scheut olijfolie en wat rode wijn bij de tomatensaus
    • Voeg aardig wat peper toe
    • Roer alles goed door elkaar en zet de saus op een middelhoog vuur
    • Blijf rustig roeren tot de saus net niet kookt
    • Als je damp van de saus af ziet komen, zet je de saus op een kleine pit op de laagste stand
    • Doe geen deksel op de pan en blijf enigszins in de buurt en roer af en toe
    • De saus wordt lekkerder naarmate er meer vocht verdampt
    • Iedere keer als de saus wat dikker wordt, leng je deze weer aan met een beetje wijn en olijfolie
    • Dit proces herhaalt zich in het gunstige geval een keer of vier-vijf

    Bereidingswijze (groenten)

    • De groenten vormen straks lagen, net als de lasagnebladen
    • Zorg daarom dat je de courgette, prei en tomaten in mooie gelijke plakjes snijdt
    • Voor mooie handelbare plakjes prei geldt: zorg dat je de prei bij het schoonmaken niet overlangs doorsnijdt
    • En snijd ze niet te dun. Zeg, een halve centimeter
    • De tomaten snijd je vanaf het kontje, zodat je zo weinig mogelijk ‘resten’ hebt
    • Deze resten kun je prima kwijt in de saus
    • Heb je geen tijd of zin om de groenten te snijden, dan kun je ook Italiaanse roerbakgroenten gebruiken
    • Niet vergeten deze te roerbakken voor het gebruik

    Bereidingswijze (gehakt en de saus)

    • Rul het gehakt in een koekenpan
    • Je hoeft geen olie of boter toe te voegen omdat er voldoende vet in het gehakt zit wat vrijkomt tijdens het braden
    • Voeg wat peper toe
    • Verwijder de rozemarijntak uit de saus
    • Meng de saus met het gehakt

    De lasagne maken

    • Maak ruimte op je aanrecht en verzamel alle ingrediënten om je heen: de pan met saus, de gesneden groenten, de plakjes ham, de lasagnebladen en een ovenschaal
    • Je hoeft de bladen overigens niet voor te koken
    • Begin met een dun laagje saus op de bodem van de schaal
    • En als ik schrijf ‘dun’, dan bedoel ik ook dun
    • Leg er één laag lasagnebladen op, duw de bladen een beetje aan
    • Dan weer een dun (uitroepteken) laagje saus
    • Dan leg je plakjes courgette en vervolgens een laag tomatenschijfjes in de ovenschaal, gevolgd door een dun laagje saus, een laag lasagnebladen en weer een dun laagje saus
    • Dan is de prei aan de beurt, leg de plakjes zo sluitend mogelijk neer en volg weer met een laag tomaten
    • Nu is het tijd voor een bijzondere smaakmaker – ooit zo ontstaan omdat de ham op moest
    • Verdeel de ham over de tomatenplakjes en volg weer met een laagje saus
    • Als je nog voldoende saus overhebt, dan kun je nog een lasagnebladenlaag leggen en de saus in de volgende laag opmaken
    • Als je niet van kaas en/of bechamelsaus houdt, sluit dan dit lasagnebouwwerk af met nog een laag dungesneden tomaten en bestrijk deze nog even met een beetje olijfolie
    • Dan kan het de oven in
    • Voor de liefhebbers van de originele aanpak: bereid de bechamelsaus zoals staat aangegeven op de verpakking
    • Of maak de bechamelsaus zelf met melk, boter en bloem. De saus wordt verwarmd en over de lasagne gegoten
    • Je maakt het af met een laagje geraspte kaas
    • In de oven en aan tafel
    • De lasagne gaat 30 minuten in de oven
    • Laat de bovenkant mooi bruin worden
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice