Champigonsaus

champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
champignonsaus
Champigonsaus
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Snipper de uien fijn
  • Smelt en verwarm in een saus- of steelpan op middelhoog vuur de boter en fruit hierin de gesnipperde ui, al roerende zacht en glazig
  • Borstel de champignons voorzichtig schoon met een zacht borsteltje of veeg ze schoon met een stuk keukenpapier of droog doekje
  • Snijd ze hierna in dunne plakjes of kleine stukjes of reepjes
  • Doe de stukjes champignons bij de ui in de pan
  • Roer alles goed door elkaar en laat de champignons op middelhoog vuur zacht worden
  • Draai het vuur zacht en voeg beetje voor beetje al roerende de bloem toe
  • Zorg daarbij dat je de bloem goed met het champignon-ui mengsel vermengd
  • Giet al roerende de groentebouillon bij het mengsel
  • Roer de saus goed door en laat deze daarna zachtjes inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer tot slot de crème fraîche door de saus en klaar is je zelfgemaakte champignonroomsaus
  • Wil je de champignonsaus liever maken op de klassieke manier met room? Vervang de crème fraîche dan door slagroom
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Rigatoni met frisse tomatensaus

rigatoni
Rigatoni met frisse tomatensaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
rigatoni
Rigatoni met frisse tomatensaus
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Laat de ansjovis uitlekken, vang de olie op en snijd de ansjovis grof
  • Snipper de uien
  • Verhit 1 el van de opgevangen ansjovisolie in een hapjespan en fruit de uien, ansjovis en oregano 3 minuten op laag vuur
  • Voeg de gepelde tomaten toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven
  • Snijd ondertussen de olijven over de lengte door
  • Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de vrucht uit en snijd de rest in parten
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af
  • Meng de pasta, het citroenrasp en 1 el citroensap door het tomatenmengsel en laat nog 1 minuut op laag vuur doorverwarmen
  • Schep in diepe borden, garneer met de olijven en citroenparten
  • Serveer direct.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stamppot Shoarma

Stamppotshoarma-300x225
Stamppot Shoarma
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Stamppotshoarma-300x225
Stamppot Shoarma
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar
  • Verwarm intussen de bietjes in een steelpan
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin
  • Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand
  • Giet de aardappels af
  • Stamp ze fijn met de boter en de jus en schep de bietjes en de ui erdoor
  • Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Ovenschotel kip pesto

kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
kippesto
Ovenschotel kip pesto
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten in licht gezouten, kokend water en laat goed uitlekken in een vergiet
  • Pel de knoflook, snijd doormidden en wrijf met de opengesneden kant de binnenkant van de ovenschaal in. Klop de slagroom los met de pesto, zout en peper
  • Verhit een koekenpan met wat bakboter en bak de kip op hoog vuur goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Bak de kip niet helemaal gaar want hij gaart straks verder in de oven
  • Verdeel de broccoli, kip, krieltjes, paprika en rode ui over de ovenschaal, bestrooi met zout en peper en schenk de pestoroom eroverheen. Bedek met de mozzarella. Bak 30 minuten in de oven, of totdat de kaas goudbruin is en de krieltjes zacht zijn.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, totdat ze goudbruin kleuren. Garneer de ovenschotel met de pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
  • Tip:

    Wil je een dikkere, gebonden saus? Smelt dan 30 g roomboter (niet laten kleuren) in een pannetje, voeg 30 g bloem toe en laat op laag vuur, al roerend, een minuut mee garen. Dan 200 ml vocht (opgevangen kookvocht van de broccoli, kippenbouillon, of melk), 100 ml slagroom en pesto toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Vijf minuutjes zachtjes laten pruttelen en over de ovenschotel schenken. Afbakken volgens omschrijving.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten

ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
ovengeroosterd
Geroosterde zoete aardappel met kruidige groenten en kikkererwten
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schep de aardappelblokjes met de partjes ui, knoflook, olijfolie, ras el hanout en een snufje zout om in een grote ovenschaal
  • Rooster circa 10 minuten hoog in de oven
  • Schep de broccoli, courgette en kikkererwten erdoor en bak nog 20 minuten verder in het midden van de oven tot de groenten beetgaar zijn
  • Bestrooi de groenten met de peterselie en serveer met de yoghurt
  • Bestrooi naar smaak met chilipeper
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice