rodewijnsaus

Rode wijnsaus

Gang Sauzen

Ingrediënten
  

  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 125 ml donkere vleesbouillon
  • 125 ml rodewijn
  • peper en zout naar smaak

Notities

Bereidingswijze
  • Smelt de boter in een steelpan op matig vuur en wacht tot het schuim vrijwel volledig is weggetrokken
  • De boter wordt wat bruin
  • Zet het vuur laag en roer de bloem snel door de boter
  • Laat een paar minuten zachtjes pruttelen totdat de roux bruin gekleurd is, roer niet
  • Giet al roerende met een garde of houten lepel de helft van de bouillon bij de roux, zet het vuur iets horen en blijf roeren tot het mengsel glad en gebonden is
  • Schenk dan de rest van de bouillon en alle wijn scheutje voor scheutje erbij en blijf roeren zodat de saus glad blijft
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat nog ongeveer 3 minuten pruttelen en indikken
  • Breng op smaak met peper en zout