Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Groningse Mosterdsoep

Groningse Mosterdsoep
Groningse Mosterdsoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Groningse Mosterdsoep
Groningse Mosterdsoep
Print Recipe
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
8 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Bak de spekblokjes uit zonder boter of olie, tot ze verkleuren en krokant zijn
  • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur
  • Laat de boter zachtjes smelten
  • Voeg, terwijl je blijft roeren de bloem toe
  • Laat de bloem enkele minuten garen op een laag vuur
  • Giet er vervolgens de bouillon bij en blijf goed roeren (eventueel met een garde als er wat klontjes inzitten)
  • Breng het geheel nu aan de kook en voeg de mosterd en de room toe
  • Laat het nog even doorwarmen, maar zeker niet meer koken
  • Breng op smaak met zout en peper
  • Serveer met uitgebakken spekjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Bospaddenstoelensoep (romig)

Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Bospaddenstoelensoep (romig)
Bospaddenstoelensoep (romig)
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Was de paddenstoelen vooral de cantharellen, daar zit vaak veel zand aan
  • Snij ze in dunne plakjes
  • Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn
  • Was en snipper de peterselieblaadjes zonder stengel ragfijn
  • Neem een royale pan en doe er de boter in en laat die smelten
  • Fruit de ui en de knoflook
  • Voeg al roerend de bloem toe, en blijf heel goed roeren (dit is de roux)
  • Los de bouillon tabletten op in 1 liter warm water en voeg dit al roerend toe
  • Zorg dat het mengsel glad blijft
  • Nu afwerken met scheutjes melk en de crème fraîche en goed blijven roeren
  • Voeg nu de verse paddenstoelen en peterselie toe en laat 15 minuten, al roerend, pruttelen
  • Het mengsel wordt nu ietsjes bruiner van de paddenstoelen
  • Voeg de zeezout en de peper toe naar smaak
  • Blijven proeven en om er nu wat pit aan te geven voeg je een heel klein beetje maggi toe
  • Nu de soep uitschenken in diepe borden en afgarneren met de verse bieslook
  • Heerlijk met vers stokbrood en kruidenboter
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Worteltjes volgens de boswachtersvrouw

Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Worteltjes volgens de boswachtersvrouw
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de worteltjes en snijd ze in stukjes
  • Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de worteltjes toe
  • Doe de bouillon erbij en laat de worteltjes koken tot het vocht bijna verdampt is
  • Borstel de champignons schoon en halveer ze
  • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons goudbruin
  • Voeg de champignons bij de worteltjes en voeg de room toe
  • Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes doorkoken
  • Maak op smaak met peper en zout
  • Snipper de bieslook fij en strooi dit over de worteltjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kniepertjes

Kniepertjes
Kniepertjes
Print Recipe
Kniepertjes
Kniepertjes
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Meng de bloem met de suiker en schenk hierbij de gesmolten en iets afgekoelde boter.
  • Mengen/kneden tot een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kneed daarna de eieren er één voor één doorheen.
  • Voeg enkele eetlepels lauwwarm water toe tot een samenhangend deeg ontstaat.
  • Het beste resultaat krijgt u als u het deeg een etmaal laat rusten in de koelkast.
  • Rol van het deeg balletjes ter grootte van een soepballetje.
  • Leg het balletje in het wafelijzer, druk het ijzer aan en bak ongeveer 1 minuut tot het kniepertje lichtbruin van kleur is.
  • Het wafeltje met een vork uit het ijzer halen en goed laten afkoelen zodat het kniepertje knapperig wordt.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Joskoeken

Joskoeken
Joskoeken
Print Recipe
Joskoeken
Joskoeken
Print Recipe
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • De suiker smelten in 1,3 liter kokend water, en dit laten afkoelen
  • De boter smelten
  • De bloem in een grote kom mengen
  • Het water/suiker mengsel toevoegen
  • De gesmolten boter toevoegen
  • De 3 eieren toevoegen
  • Beetje kaneel toevoegen
  • De vanillesuiker toevoegen
  • De zout toevoegen
  • Alles goed mengen totdat je een gladde saus hebt, desgewenst een beetje water toevoegen

Voor het insmeren van het ijzer gebruik ik altijd een schoteltje olie met daarin een stukje vet spek.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Stokbrood met kruidenboter

Stokbrood met kruidenboter
Stokbrood met kruidenboter
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Stokbrood met kruidenboter
Stokbrood met kruidenboter
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Leg de roomboter de ochtend voordat u het gaat maken uit de koelkast, zodat het lekker zacht kan worden
  • Prak met een vork de roomboter
  • Haal het laagje van de knoflook eraf en pers de knoflook met de knoflook fijn in de roomboter
  • Voeg de fijngesneden bieslook toe
  • Voeg de basilicum kruiden toe
  • Voeg de paprika- en kerriepoeder toe
  • Prak met een vork alles goed door elkaar
  • Snij de stokbrood in plakjes
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Spruitjes cappucino

Spruitjes cappucino
Spruitjes cappucino
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Spruitjes cappucino
Spruitjes cappucino
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in de pan en zweet hier de fijn gesneden bosuitjes en knoflookteentje in aan, tot ze glazig zijn.
  • Voeg de spruiten, het water, peper en zout toe. Laat de spruiten goed gaar koken (ongeveer 15 minuten).
  • Mix het geheel met een staafmixer glad. Zeef de soep vervolgens en mix er de liaison door heen.
  • Klop een beetje melk schuimig en breng op smaak en beetje zout.
  • Giet de soep in een glas of kop en maak het af met de opgeklopte melk en een snufje nootmuskaat.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Knolselderij gratin

knolselderijgratin
Knolselderij gratin
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
knolselderijgratin
Knolselderij gratin
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels en de knolselderij
  • Snij in stukjes en kook samen gaar in een pan met een bodempje water met zout
  • Stamp tot een smeuïge puree met de melk, mosterd, roomboter, kerriepoeder en een beetje peper en zout
  • Schep in een lage ovenschaal
  • Bestrooi met de geraspte kaas
  • Verwarm een paar minuten onder de gril
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice