Roze bliksem met krokante parmaham

rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
rozebliksem2
Roze bliksem met krokante parmaham
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
45 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappels gaar
  • Verwarm intussen de slagroom met rozemarijn op een lage stand
  • Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de rodekool 10 minuten
  • Voeg de appel en biet toe en bak al roerend 5 minuten
  • Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan of grillpan en bak hierin de parmaham aan beide kanten krokant
  • Voeg de rode wijnazijn toe n het bietenmengsel en bak circa 3 minuten, tot de zijn verdampt is
  • Voeg de room toe aan de aardappels en stamp ze fijn
  • <li

  • Voeg het bietenmengsel toe en stamp tot er een mooie kleur ontstaat, maar niet alles helemaal roze is
  • Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de peterselie en serveer met de krokante parmaham
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Mosselen uit de oven

mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
mosselenuitdeoven
Mosselen uit de oven
Print Recipe
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Porties
2 personen
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor tot 200 ºC

    Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg

    Leg de mosselen in de ovenschaal. Schenk er de wijn bij

    Verhit in een koekenpan de olijfolie

    Fruit de knoflook

    Schep de venkelreepjes erdoor en bak ze in 4 minuten knapperig gaar

    Bak voor extra hartige mosselen met de venkelreepjes 125 g gerookte spekreepjes mee

    Schep er de tomaatjes en de rozemarijn door en bak nog 1 minuut

    Schep de groenten op de mosselen

    Dek de schaal losjes (de mosselschelpen hebben ruimte nodig om te openen) af met aluminiumfolie

    Stoom de mosselen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar, tot alle schelpen open staan.

    Zet de schaal op tafel en serveer er royaal brood, dipsausjes en een salade bij

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice