Bananencake

bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
bananencake
Bananencake
Print Recipe
Kook Tijd
90 minuten
Kook Tijd
90 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Kneed de boter en het meel tussen je vingers tot het mengsel op kruimels lijkt
  • Doe er het zout, de kaneel, de suiker en de rozijnen bij en roer door
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de honing door het mengsel
  • Prak de bananen in een kommetje fijn met een vork
  • Voeg de bananen toe aan het beslag en roer nog goed door
  • Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer een uur gaar
  • De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Appeltaart

appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
appeltaart
Appeltaart
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Wel de 100 g rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een schaal
  • Meng de appelblokjes met de 30 g suiker, 3 theelepels kaneel en de gewelde rozijnen
  • Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor
  • Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray
  • Roer de 220 g boter zacht in een beslagkom en klop het ei los in een kommetje
  • Doe 2/3 van het ei in de beslagkom samen met de appeltaartmix
  • Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg
  • Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm
  • Indien het deeg te plakkerig is kun je het even in de koelkast zetten
  • Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol van het resterende deeg dunne rolletjes, druk deze iets plat en leg deze kruislings over het appelmengsel
  • Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei
  • Bak de appeltaart in 65 – 75 minuten gaar en goudbruin
  • Laat de taart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Winterse wortelcake

wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
wortelcake
Winterse wortelcake
Print Recipe
Kook Tijd
120 minuten
Kook Tijd
120 minuten
Ingrediënten
Notities

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de winterpenen/wortelen. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je cake
  • Houd je juist van grovere stukken, rasp de wortelen dan minder fijn
  • Doe de wortelen in de keukenmachine
  • Voeg de dadels, amandelen, bananen en havermout toe
  • Zet de keukenmachine aan en laat deze draaien tot het een egale massa is
  • Voeg eieren, speculaaskruiden, bakpoeder en citroensap toe aan het beslag
  • Zorg dat alles goed gemixt wordt
  • Schep de rozijnen en de walnoten door het beslag
  • Schep het beslag in het ingevette cakeblik of in cakeblik bekleed met bakpapier
  • Zorg dat het beslag goed verdeeld is en zet de cake circa 60 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Kaiserschmarren

KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
KAISERSCHMARREN
Kaiserschmarren
Print Recipe
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Porties
4 personen
Kook Tijd
40 minuten
Notities

Bereidingswijze

  • Klop in een glazen of metalen kom de eiwitten onder geleidelijke toevoeging van de suiker tot stijve pieken
  • Klop in een andere kom de melk, de bloem, de eidooiers, het citroensap, de rum, de vanillesuiker en een beetje zout tot een glad beslag
  • Vouw met een spatel de eiwitten door het beslag
  • Laat het beslag even rusten
  • Bereid ondertussen de pruimensaus
  • Snijd de pruimen in stukjes
  • Stoof de stukjes pruim met de suiker, de rode wijn, kaneel, limoensap en sinaasappelrasp
  • Voeg indien nodig wat water toe
  • Verhit wat boter in een grote koekenpan en giet er het beslag in
  • Bak de pannenkoek op laag vuur aan beide kanten goudbruin
  • Trek de gegaarde pannenkoek met 2 vorken in kleine stukken
  • Strooi er de rozijnen en de suiker over
  • Zet de pan weer op het fornuis of in de oven tot de suiker gekarameliseerd is
  • Garneer de pannenkoeken met poedersuiker en serveer ze met de pruimensaus
  • Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Groningse watergruwel (krentjebrij)

    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Groningse watergruwel (krentjebrij)
    Print Recipe
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Porties
    8 personen
    Kook Tijd
    150 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Was de (parel)gort in een zeef en zet het te week in ruim water, liefst minimaal een nacht of
    • Was de vluggort in een zeef en zet het een paar uur te week in ruim water of bessen(jenever).
    • Kook de gort, met zout, de kaneelstokjes en het citroenschil (geraspt) in een uur tot 1,5 uur gaar. Ik doe de kaneelstokjes en het citroen schil in filterzakjes om het er later makkelijker uit te kunnen halen.
    • Na het koken verwijder je de citroenschil en de kaneelstokjes.
    • Week tijdens het koken van de gort, de krenten en rozijnen (eventueel in oude thee of zelfs bessenjenever).
    • Voeg de bessensap, de spa van de citroenen, de suiker en de vanillesuiker toe. En ook de afgegoten rozijnen en krenten. Goed roeren zodat de suiker goed oplost.
    • Kook alles nog ongeveer een half uur.
    • Eet de watergruwel gelijk warm of laat hem volledig afkoelen, om hem echt koud te eten.
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”

    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Gegratineerde zuurkool “Hawaii”
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Kook de aardappelen in ruim water met een beetje zout gaar
    • Giet ze af en pureer de aardappelen met de boter
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Meng de aardappelen in een ruime mengkom met de zuurkool, de spekblokjes, de ananasblokjes, de rozijnen, de eieren, de crème fraîche, de tijm en de cayennepeper
    • Vet een ovenschaal in met een beetje boter en verdeel de stamppot over de ovenschaal
    • Meng de paneermeel met de kaas en verdeel het over de puree
    • Bak het gerecht in ca. 35 minuten in het midden van de oven, tot er een goudbruine korst ontstaat
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

    Arabische ovenschotel

    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Arabische ovenschotel
    Arabische ovenschotel
    Print Recipe
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Porties
    4 personen
    Kook Tijd
    60 minuten
    Ingrediënten
    Notities

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Verhit voor de vleesvulling een scheutje olie in een koekenpan en rul het gehakt
    • Pel en snipper de ui en pel de knoflook en snijd fijn
    • Voeg de knoflook en ui toe aan het gehakt
    • Voeg kaneel, komijn, kurkuma, kardemon, tomatenpuree en honing toe
    • Roer door elkaar en blus af met de bouillon, laat het 30 minuten stoven
    • Snijd voor de groentevulling de courgette in blokjes
    • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin
    • Voeg de courgette en rozijnen toe en bak 5 minuten mee
    • Hak de peterselie en de koriander en voeg de kruiden toe aan het courgettemengsel
    • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken
    • Kook voor de aardappelvulling de aardappels in circa 15 minuten gaar
    • Wel de couscous 10 minuten in warm water
    • Roer de couscous los met een vork
    • Pureer de aardappels met een pureestamper
    • Verwarm melk in een pannetje en roer samen met de olijfolie door de aardappels
    • Roer de couscous door de aardappelpuree
    • Verdeel de vleesvulling over de bodem van een ovenschaal
    • Verdeel de courgette er gelijkmatig over en verdeel als laatste de aardappelvulling erover
    • Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin
    Mogelijk doorWP Ultimate Recipe
    Designed by Free Wordpress Themes and Sponsored by Curry and Spice